Trei şcoli din Cluj-Napoca vor fi reabilitate din fonduri europene

Foto: Maria Man

Trei şcoli din Cluj-Napoca au intrat în proces de reabilitare pe fonduri europene. Primăria Cluj-Napoca a demarat lucrările de modernizare din cadrul proiectului „Educaţie la standarde europene în învăţământul preuniversitar din Municipiul Cluj-Napoca” la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”, Liceul Teoretic „Avram Iancu” şi Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”.

Prin acest proiect se are în vedere asigurarea calităţii şi îmbunătăţirii condiţiilor de acces la educaţie. 2866 de elevi vor beneficia în final de pe urma realizării infrastructurii acestor şcoli.

Bugetul total al proiectului (pe cele trei unităţi de învăţământ) este de 62.522.747, 45 lei din care valoarea nerambursabilă solicitată este de 48.559.740, 32 lei, iar 11.996.753, 25 lei reprezintă TVA (care se recuperează ulterior). Contribuţia municipiului în proiect este de 1.966.256, 87 lei.

La Liceul Teoretic „Avram Iancu” lucrările au început în 4 iunie 2015 şi sunt executate de firma SC CECONI SRL.

„Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a sprijini performanţa învăţământului clujean. În această şcoală, în mod special vreau să apreciez efortul pe care-l face constructorul pentru că deşi termenul de finalizare e aprilie 2016, s-au angajat să finalizeze lucrarea până la finalul anului 2015, pentru a salva bani de la bugetul local. E vorba despre o investiţie de 11, 2 milioane de lei, din care 8, 7 milioane de lei sunt bani alocaţi de la Uniunea Europeană. Prin efortul pe care l-am făcut în această primăvară şi vară am economisit 8, 7 milioane de lei de la bugetul local” a precizat primarul Emil Boc în legătură cu lucrările de la Liceul Teoretic „Avram Iancu”.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

La această şcoală învaţă 1113 elevi. În prezent, din cauza lipsei spaţiului, elevii ciclului primar şi gimnazial sunt nevoiţi să frecventeze ore după-masă. Odată cu reabilitarea şcolii, se va rezolva şi problema spaţiului deoarece proiectul prevede suplimentarea unităţii cu 16 săli de clasă, cuprinse într-o clădire nouă, cu un regim de înălţime P+ 2E. Pe lângă această structură nouă, se va realiza şi o sală de sport modernă. De asemenea, acest proiect va aduce şi următoarele dotări pentru şcoală: mobilier nou (343 buc.), echipamente specifice sălii de sport (123 buc.), achiziţionarea de echipamente IT (110 buc.).

[stextbox id=”custom”]

La celelalte două şcoli din cadrul proiectului „Educaţie la standarde europene în învăţământul preuniversitar din Municipiul Cluj-Napoca”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, respectiv Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” lucrările au început în 6 iulie 2015 şi sunt realizate de Asocierea SC COLDEA CONSTRUCTII SRL + SC GRUP ENERGOINSTAL SA + SC DAVA INVEST SRL.

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”

Valoare contract lucrări 12.178738 lei fără TVA (15.101.635 lei cu TVA).

Rezultate preconizate:

– mansardarea corpului principal existent şi extinderea acestui corp pe latura vestică, la acelaşi regim de înălţime (P+1)

–  extinderea sălii de sport

– realizarea unei săli multifuncţionale, de festivităţi, conferinţe

– 11 săli noi de clasă şi cabinete/laboratoare.

Dotări – Mobilier: 338 buc; Echipamente didactice cabinete şi laboratoare: 43 buc: Echipamente specifice sală de sport: 123 buc,   achiziţionarea a 174 buc echipamente IT.

Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu”

Valoare contract lucrări 19.039.978 lei fără TVA (23.609.572 lei cu TVA).

Rezultate preconizate:

– etajarea corpurilor C şi D (mai noi) şi realizarea a două extinderi P+3, una între corpurile A şi B şi alta între corpurile B şi D

– realizarea unei sali multifunctionale, de festivitati conferinte etc

– 20 de noi săli de clasă şi cabinete/laboratoare

Dotări: Mobilier: 1254 buc; Echipamente didactice cabinete şi laboratoare: 721 buc; achiziţionarea a 421 buc echipamente IT.

[/stextbox]

Pe lângă reabilitarea acestor trei şcoli, Primăria Cluj-Napoca derulează lucrări de reparaţii şi întreţinere la 77 de unităţi şcolare, în valoare de 6, 6 milioane de lei.

Alte două şcoli vor fi reabilitate, dar pe fonduri elveţiene – Colegiului Naţional „George Coşbuc” şi Liceul de Muzică , , Sigismund Toduţă” în cadrul proiectulului „Reabilitarea termică a unităţilor de învătământ preuniversitar din Cluj-Napoca”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu