Traian Băsescu reales chiar de la primul congres. PMP se ghemuieşte la sânul preşedintelui ţării

adrian papahagi
adrian papahagi

Primul congres al Partidului Mişcarea Populară, la care va fi aleasă conducerea formaţiunii, are loc azi, la Palatul Parlamentului, la reuniune fiind aşteptată participarea a aproximativ 1.200 de delegaţi ai organizaţiilor PMP din ţară şi din diaspora.
În cadrul congresului din 7 iunie vor fi aleşi preşedintele, vicepreşedinţii, secretarul general şi cei doi secretari generali adjuncţi şi va fi stabilită structura unui Consiliu Executiv Naţional, viitorul organ de conducere al partidului, care va fi compus în total din 24 de membri.
La funcţia de preşedinte al PMP şi-au anunţat candidatura Elena Udrea, Adrian Papahagi, Daniel Funeriu, Adrian Rădulescu şi Gelu Vişan. Ulterior, Adrian Rădulescu a renunţat în favoarea Elenei Udrea.
Pentru funcţia de secretar general candidează Cristian Petrescu iar pentru cele de două funcţii de secretar general adjunct – una pe relaţia cu teritoriul şi cealaltă pe cancelarie şi logistică – Ionuţ Sergiu Diacomatu şi Gelu Vişan.
La funcţia de vicepreşedinte pe Departamentul pentru strategii şi relaţii politice şi-au depus candidaturile Teodor Baconschi, Ion Ştefan Vlaston, Mihai Radu Cristescu şi Adrian Papahagi iar pentru funcţia de secretar executiv aferent aceluiaşi departament candidează Corina Gheorghe şi Vasile Gherasim.
Pentru funcţiile de vicepreşedinte şi secretar executiv pe Departamentul pentru Politici Publice candidează Marin Anton şi Adrian Rădulescu.
La funcţiile de vicepreşedinte şi secretar executiv aferente Departamentului Resurse Umane candidează Cătălin Cristache şi Nicolae Ivăşchescu.
Pentru funcţiile de vicepreşedinte şi secretar executiv pentru Departamentul de comunicare şi imagine candidează Florian Dumitru Staicu şi Ciprian Mihai Rogojan.
Pentru ocuparea funcţiilor de vicepreşedinte şi secretar executiv aferente Departamentului pentru Administraţie Publică şi-au înscris candidaturile Gabriel Berca şi Iorga-Claudiu Palaz.
La funcţiile de vicepreşedinte şi secretar executiv la Departamentul pentru relaţii cu mediul de afaceri şi patronate candidează Marian Berdan, Mihail Florin Secară, Erich Gunter Wotsch, Florin Gheorghe.
La funcţiile de vicepreşedinte şi secretar executiv la Departamentul pentru relaţii cu societatea civilă şi sindicatele candidează Petru Movilă şi Mihaela Stoica.
Pentru funcţiile de vicepreşedinte şi secretar executiv la Departamentul românii de pretutindeni candidează Eugen Tomac şi Dan Radu Zătreanu.
La funcţiile de vicepreşedinte şi secretar executiv aferente Departamentului de relaţii internaţionale şi-au înscris candidaturile Cristian Preda şi Valerian Vreme. Candidaţii pentru funcţia de preşedinte şi respectiv membru în Comisia de arbitraj şi integritate a PMP sunt Rizia Tudorache, Edmond Tălmăcean, Neculai Enache, Cătălin Constantin Mic-Voinea, Paul Toderică, Cornel Ştirbeţ, Andrei Jean Fălcescu.
Pentru funcţiile de preşedinte şi, respectiv, membru în Comisia Centrală de Cenzori a PMP candidează Voicu Lepădatu, Simion Dumitru şi Marian Albulescu.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat, sâmbătă, că PMP este singurul partid partener al şefului statului, Traian Băsescu, şi are printre obiective lupta împotriva corupţiei şi reîntregirea naţională.

“PMP este un partid de dreapta, curajos, care este singurul partid partener al preşedintelui Traian Băsescu. Şi mai avem un alt partener – poporul rămân pentru care luptăm”, a afirmat Eugen Tomac în deschiderea Congresului PMP de la Palatul Parlamentului.
El a făcut un bilanţ al partidului de la înfiinţare până în prezent şi a subliniat “scorul bun” obţinut la alegerile europarlamentare în comparaţie cu alte partide “cu vechime”.
“Avem obiective importante. Mulţi susţin astăzi că apără statul de drept, mulţi susţin că luptă împotriva corupţiei, dar singurul care a făcut-o asumat şi hotărât în aceşti ani a fost preşedintele Traian Băsescu. De aceea, Mişcarea Populară merge alături de preşedintele Traian Băsescu. România are nevoie de un partid dinamic, curajos, cu obiective importante. Trebuie să intrăm în Schengen, trebuie să ade răm la zona euro, trebuie să depolitizăm instituţiile statului, trebuie să schimbăm România”, a adăugat Tomac.
El susţine că “PMP este primul partid politic care şi-a asumat reîntregirea naţională”.
“Preşedintele Traian Băsescu ne-a lăsat un proiect de ţară. Unirea cu Republica Moldova nu este o ambiţie politică – este un crez, este ideal, este un obiectiv”, a mai spus Tomac.
Participanţii la congres l-au aplaudat în picioare, îndelung, pe actualul preşedinte al PMP, Eugen Tomac, care candidează pentru o funcţie de vicepreşedinte în partid.

Postaţi un comentariu