Traian Băsescu: PMP este un copil născut prematur, dar prematurii sunt foarte inteligenţi

Preşedintele Traian Băsescu şi-a asumat, duminică, paternitatea Fundaţiei Mişcarea Populară şi a spus că produsul acesteia, Partidul Mişcarea Populară, este un copil născut prematur.

”Vreau să vă spun un lucru pe care poate nu l-aţi ştiut. Eu am avut ideea creării unei fundaţii care pe urmă să genereze un partid, încercând alt fel de politică, politica statului, continuarea politicii de modernizare a statului român fiind obiectivul major al acestei fundaţii şi –de ce nu- apropierea cât mai puternică de Republica Moldova. Dar, în afară de câteva discuţii pe care le-am avut cu dl prof Preda, niciodată nu am ajuns în sediul lor –şi promit să mă duc-, niciodată nu am spus ce să facă fundaţia şi mă bucur că dl prof Preda a reuşit să imprime fundaţiei exact linia pe care aş fi văzut-o, dar probabil că n-aş fi reuşit s-o fac atât de bine”, a declarat Traian Băsescu la o dezbatere publică organizată de PMP.

El a mai spus că partidul rezultat era programat să câştige alegerile din 2016.

”Că fundaţia a născut un copil prematur, e adevărat, dar prematurii ştiţi foarte bine că sunt extrem de inteligenţi. În viziunea mea era să se creeze o fundaţie care să genereze o mişcare din care să rezulte un partid care să fie apt de bătălie politică şi să poată prelua guvernarea în România în 2016. Iată că această fundaţie năzdrăvană a hotărât să intre şi în bătălia de la europarlamentare. Eu îi doresc succes copilului fundaţiei, care aste Partidul Mişcarea Populară”, a conchis Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu participă la o dezbatere publică pe care Fundaţia Mişcarea Populară o organizează la Cluj-Napoca şi la care participă şi Emil Boc, şi Elena Udrea.

Fundaţia Mişcarea Populară organizează, duminică, la Cluj, dezbaterea publică intitulată “Statul de drept – între modelul european şi realitatea din România”.

La dezbatere participă membri fondatori ai Fundaţiei Mişcarea Populară (Prof. dr. Marian Preda, Elenina Nicuţ, Daniel Funeriu), lideri şi deputaţi ai Partidului Mişcarea Populară (Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Elena Udrea, Cristian Preda).

Postaţi un comentariu