TIFF şi-a desemnat câştigătorii. Stockholm a câştigat la Cluj

Foto: Transilvania Reporter

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi-a desemnat în această seară câştigătorii, într-o festivitate organizată la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.

Marele premiu a fost obţinut de filmul “Stockholm”.

“I’m very very happy” – un Rodrigo Sorogoyen foarte emoționat a primit Trofeul Transilvania, cel mai mare premiu al TIF, pentru filmul “Stockholm”.

Debra Winger îşi redenumeşte trofeul primit la TIFF: în loc de „Premiul pentru întreaga carieră”, îi va spune Premiul Salvaţi Marele Ecran, pentru a susţine campania “TIFF salvează Depozitul de Filme!”.

„Actorie sau magie? Oricum ar fi, numele lui este Florin Zamfirescu” – Premiul de Excelenţă oferit de Mercedes-Benz.

“Să mori de dragoste rănită” înseamnă astăzi să câştigi Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Scurtmetraj: Iulia Rugina.

„Am deja o vârstă și m-am întrebat dacă nu e o risipă să dai premii unor oameni bătrâni. Dar să știți că la orice vârstă ai momente de dubii și neliniște. Așa că da, are rost, sunt momente de speranță. Mulțumesc” – regizorul și producătorul Krzysztof Zanussi, premiul pentru întreaga carieră.

Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federatiei Internationale a Criticilor de Film unui film din sectiunea Ochi pentru Ochi, este câştigat de „Calvarul/ Calvary”, regia John Michael McDonagh (Irlanda).
„Sunt a treia oară la TIFF. Și ca să nu mă tot plimb, mă gândesc să îmi caut o nevastă în România. Dacă știți pe cineva…” – Uberto Pasolini a câștigat premiul publicului, oferit de Mastercard, cu filmul „Natură moartă / Still Life” și simpatia publicului cu acest discurs.

O mulțime de aplauze și Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut, oferit de Raiffeisen Bank, merge către „Câinele japonez”, regia Tudor Cristian Jurgiu.

Postaţi un comentariu