Tabără de instruire muzicală pentru deficienții de vedere și de auz

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Asociația Music Camp International România organizează, în perioada 6-10 Martie 2017, în Cluj Napoca, a V-a ediție a Taberei de incluziune.

Timp de o săptămână, un număr de 120 copii au posibilitatea de a învăța câte un instrument din următoarele: vioară, violoncel, blockflöte, clarinet, clopoței rezonanți, clopoței clasici și Orff (instrumente de percuție: glockenspiel, xilofon, metalofon, bare de lemn).

În timp ce jumătate dintre copii se află la orele de instrument, ceilalți participă la cursul de cor, coordonat de Constance Ruth Fortunato (fondator și președinte al Asociației Music Camp International). Fiind vorba și despre copii cu deficiențe de auz, aceștia vor constitui un ansamblu coral mai special, bazat pe limbajul semnelor – denumit și Corul mănușilor albe (denumirea este legată de faptul că acești copii vor purta mănuși albe în cadrul concertului). De asemenea, ei vor fi repartizați la instrumente puternic rezonante, pentru a le fi mai ușor să simtă vibrațiile produse de instrumentul respectiv.

Tabăra va avea loc la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere, cu sediul în Cluj-Napoca, Calea Dorobanților nr. 31 și la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz, cu sediul în Cluj-Napoca, Calea Dorobanților nr 40 și va avea drept parteneri un număr de 8 instituții: Inspectoratul Scolar Județean Cluj-Napoca, Colegiul Național “George Coșbuc”, Scoala Gimnazială “Alexandru-Vaida Voevod”, Scoala Specială “CRDEII”, Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu”, Liceul cu Program Sportiv, precum și cele două școli menționate anterior.

Scopul acestor Tabere de incluziune este, așa cum prevede și titlul, de a elimina orice barieră socială sau orice prejudecăți privind deficiențele și de a da posibilitatea copiilor de a interacționa, și de a simți că fac parte dintr-o comunitate incluzivă. În plus, copiii din școlile de masă observă faptul că cei cu diverse deficiențe pot obține rezultate la fel de bune și învață să îi accepte mai ușor pe cei care provin din alte medii sociale sau care au orice fel de handicap.

Tabăra se va finaliza, vineri, 10 martie, începând cu ora 17:00, la Biserica Reformată de pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj Napoca, când are loc Concertul elevilor. 

Postaţi un comentariu