Sute de clujeni au cerut în stradă demisia lui Ciorbea

Peste 500 de clujeni, în special tineri, au protestat, miercuri seară, împotriva Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, cerând demisia acestuia pentru decizia sa de a ataca la Curtea Constituţională Legea 90/2001.

În jurul orei 18:30, manifestanții au pornit în marș spre Bulevarul Eroilor, Bulevardul 21 Decembrie, după care s-au întors în Piața Unirii, reluând traseul inițial.

Protestatarii s-au adunat în zona centrală a oraşului şi au scandat „Demisia” şi „Jos Ciorbea”. De asemenea, ei au purtat pancarte cu mesaje împotriva lui Victor Ciorbea.

„Cred că e de datoria noastră, a cetăţenilor, să atragem atenţia ori de câte ori are loc un derapaj, au loc atacuri la adresa statului de drept. (…) Mesajul nostru e adresat întregii clase politice, anume că societatea civilă nu tolerează nici un derapaj de la respectarea legilor şi o să ieşim în stradă ori de câte ori e nevoie să le taxăm abuzurile”, a spus, la portavoce, unul dintre protestatari.

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj, ca urmare a apelurilor lansate pe reţelele de socializare, iar apoi au făcut un tur prin zona centrală a oraşului.

Citiți și: Protest. Clujenii cer demisia Avocatului Poporului

„Miercuri, 11 ianuarie de la ora 18, ne vedem în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Ieşim în stradă pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului după decizia acestuia de a ataca legea 90/2001 la Curtea Constituţională, lege care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţia de premier al României. E revoltător şi inadmisibil simplul fapt că am ajuns să <discutăm> despre posibilitatea ca într-o ţară europeană, o persoană condamnată penal să poată ocupa cele mai importante funcţii de conducere ale statului. Integritatea nu e negociabilă, iar respectarea legii 90 cu atât mai puţin. Să fie clar pentru toată clasa politică: Societatea civilă nu va accepta erodarea respectului faţă de lege şi atacuri la adresa statului de drept”, se arată în apelul de pe reţelele de socializare.

1 Comentariu

  1. ANONYMOUS spune:

    Prea multa galagie.Cine ia scos in strada PNL ?Pentru rusinea pe care au suferito ?

Postaţi un comentariu