Suflarea studențească a luat cu asalt Campusul din Observator

Studenții au așteptat răbdători în fața căminului unde au fost repertizați, așteptând să le fie strigat numele/ Foto: Radu Bărăian

Complexul studențesc de pe strada Observatorului a fost invadat începând cu ziua de joi, 26 septembrie, de studenții veniți pentru a-și ocupa locurile într-unul dintre cele șapte cămine din campus.

În marea lor majoritate, studenții au venit însoțiți de către părinți pentru a-i ajuta la căratul numeroaselor bagaje. Tinerii care au obținut locurile de cazare în cămin au la dispoziție trei zile pentru a se instala. În prima zi, aleile campusului din cartierul Zorilor au fost pline ochi, nu doar de studenți, părinți sau de îndrumători din cadrul complexului, dar și de numeroase bagaje, care mai de care mai consistente. Mașini cu numere de Suceava, Sibiu, Alba, Sălaj sau Bihor au adus până la Cluj de la obișnuitele haine, până la cuptoare cu microunde, laptopuri, uscătoare de haine sau chiar frigidere.

„Tot timpul mi-am dorit să locuiesc într-un campus, cămin studențesc, aici vreau să-mi trăiesc cu adevărat viața de student. Dacă cumva nu o să-mi placă de la anul mă voi muta în chirie. Însă, nu cred că are de ce să nu-mi placă, cazarea nu e scumpă, plus că am înțeles că sunt două cluburi în zonă”, a spus Cosmin Rediu din Zalău, student în anul 1 la Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul UTCN.

De asemenea, Alexandra Câmpian, o studentă din Dej, în anul 2 la Facultatea de Farmacie a mărturisit că în primul an de facultate a stat în chirie. „Am stat undeva în Mănăștur, eram patru persoane în două camere, însă era destul de scump. Anul acesta m-am decis să mă mut în cămin, încă nu știu la ce să mă aștept, voi vedea”, a declarat Alexandra.

Campusul din Observator dispune de șapte cămine, numărul total de locuri fiind de 4.035. Cinci dintre acestea aparțin Universității Tehnice, având un total de 3.056 de locuri, în timp ce Universitatea de Medicină și Farmacie are 979 de locuri în două cămine. Există camere cu două sau patru locuri, băi proprii în fiecare cameră, mașini de spălat și săli de lectură pe fiecare palier. De asemenea, complexul mai dispune de spațiu verde, parcare, bibleotecă, teren de sport, acces gratuit la internet, cantină și cabinet medical.

În căminele UTCN, un student plătește 110 lei pe lună într-o cameră cu patru paturi, în timp ce o cameră cu două paturi este de 140 de lei.

„În căminele din cadrul Universității Tehnice, camerele sunt exclusive studenților universității. Aceștia și-au depus cererile, iar în funcție de rezultatele lor și-au ocupat locul în cămin. Un număr total de studenți cazați în cele cinci cămine din campus îl vom știi doar sâmbătă, 28 septembrie”, a declarat pentru transilvaniareporter.ro Mirela Boțan, purtătorul de cuvânt al UTCN.

De cealaltă parte, în căminul numărul 1 din cadrul UMF, studenții sunt nevoiți să scoată din buzunare 240 de lei pe lună pentru o cameră cu două paturi sau 210 de lei pentru o cameră cu trei paturi. În căminul numărul 6 a aceleiași universități, prețul ajunge la 190 de lei pentru o cameră cu două paturi, respectiv 130 de lei pentru patru paturi.

Mai jos puteți vizualiza o galerie foto realizată în Campusul din Observator

[nggallery id=161]

Distribuie:

Postaţi un comentariu