Soprana Nataliya Kovalova, surpriza lui Jose Carreras pentru clujeni

Concertul „JOSE CARRERAS” va avea loc pe 29 noiembrie 2015 la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cu o săptămână înainte de concertul programat pentru data de 29 noiembrie 2015 la Sală Polivalentă din Cluj-Napoca, tenorul Jose Carreras dezvăluie cine este invitată sa specială, surpriza serii fiind soprana Nataliya Kovalova. Cei doi artiști nu se află la prima colaborare, întrucât tânăra soprană l-a însoțit pe tenor și în concertul pe care acesta l-a susținut în 2012 la București. Cei doi vor fi acompaniați de orchestră Filarmonicii de Stat „Transilvania”, care va fi dirijată de nepotul celebrului tenor, David Gimenez.

Concertul de la Cluj-Napoca va fi o premieră pentru marele tenor, acesta fiind primul concert susținut de artist la Cluj-Napoca. Evenimentul poartă numele „The Very Best Of The Legendary Tenor José Carreras” și face parte din turneul mondial al artistului, numit „A Life în Music”.

Nataliya Kovalova s-a născut în Sarny, regiunea Rivne din Ucraina. A studiat la Academia Națională de Muzică Mykola Lysenko Lviv. Și-a făcut debutul pe scenă în stagiunea 1999-2000, la Opera de Stat din Wroclaw (Polonia), când a jucat rolurile Nanette din operă Falstaff, Mimi din operă La Boheme, Pamina din operă Flautul Fermecat. În 2001 a început să colaboreze cu Opera din Dusseldorf, unde a deținut roluri principale în multe spectacole, bucurându-se de un mare succes. Roluri precum Desdemona, Pamina, Mimi, Vitellia i-au adus artistei recunoașterea internațională a talentului și vocii sale unice. Cariera sa a prins aripi odată cu succesul răsunător obținut după interpretarea rolului Violetta în opera lui Verdi, La Traviata. În decembrie 2003, Nataliya Kovalova a debutat cu succes în rolul Donnei Elvira din opera Don Giovanni de Mozart, pe scena Teatrului Regal Monnaie, din Bruxelles. În august 2004, a câștigat „Premiul Publicului” în cadrul uneia dintre cele mai prestigioase competiții de operă, organizate la Los Angeles de către faimosul tenor Placido Domingo. În stagiunea 2005-2006, Nataliya a interpretat rolul Tatyanei, din operă Eugene Onegin și pe cel al lui Elizabeth din opera Don Carlos, pe scenă operei din Strasbourg. În vară anului 2006 a susținut un concert la Palatul Ecaterina din Sankt-Petersburg, împreună cu steaua internațională a operei-Jose Carreras, care avea mai târziu să o coopteze în aproape toate turneele sale.

Cei ce doresc să îi asculte live pe tenorul cu cea mai frumoasă voce a zilelor noastre și pe invitații săi își pot achiziționa bilete de la Sala Polivalentă din Cluj, de la Magazinele Flanco, Librăriile Librarium, Magazinele Domo, Germanos, Vodafone, Orange, Carrefour, Cora, Iulius Mall. Cei ce doresc să comande bilețele online, o pot face de pe BILETOO.ro, BLT.ro, BILET.ro, BILETE.ro, MYTICKET.ro sau EVENTIM.ro.

Postaţi un comentariu