Sejururile în destinații exotice și parcuri tematice, „vedetele” Târgului de Vacanțe de la Expo Transilvania

Negocierile aprige pe tema prețurilor sejururilor alese au fost la ordinea zilei la Târgul de Vacanțe de la Expo Transilvania (Foto: Radu Hângănuț)

O escapadă de un weekend la o pensiune din munți sau un sejur all-inclusive pe o insulă din arhipelagul grecesc? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun cei mai mulți dintre vizitatorii Târgului de Vacanțe deschis în acest weekend la Expo Transilvania, eveniment la care zeci de operatori din turism își prezintă ofertele de sejururi pentru următoarea perioadă.

30 de agenții de turism își prezintă oferta pentru această vară în cadrul Târgului de Vacanțe organizat la sfârșitul săptămânii la Expo Transilvania.

Ofertele speciale cu care operatorii îi momesc pe cei aflați în căutarea unei destinații de concediu cuprind reduceri de până la 30% din prețurile standard, prin ofertele Early Booking sau programele sociale precum „Zile gratuite de vacanță”, „Pachete de Seniori 55+”, „Plătește 1 merg 2” sau „Stai mai mult, plătești mai puțin”.

„Cei care au venit până acum caăută acele destinații unde se poate ajunge cu destinații charter din Cluj dar și destinații exotice. Am observat  că mulți sunt cei care gândesc vacanțele în perspectivă, pentru perioada de toamnă-iarnă. Noi am pregătit reduceri mari pentru toată gama de oferte și așteptăm cât mai mulți oameni să ne viziteze. Pentru destinațiile deservite de curse charter avem vacanțe în Grecia , turcia, Spania și destinații tematice. Avem și pachete pentru Mexic, Asia sau Africa, unde foarte multă lume dorește să ajungă. Mulți sunt atrași de ofertele din America de Sud sau de safariuri africane”, spune  Leila Nedelcu, reprezentanta unei agenții de turism.

„În vacanță, DREPȚI!”

Cea mai interesantă ofertă pare să vină de la Arsenal Park, un complex turistic localizat în Orăștie pe locul unei fost fabrici de armament. Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe în care să puteți îmbina aventura și adrenalina cu relaxarea, Arsenal Park pare să fie cea mai bună soluție pentru dorințele dumneavoastră. Parcul se întinde pe aproape 90 de hectare și găzduiește, printre altele, și un muzeu de tehnică militară propriu.

„Este poate cea mai interesant locație turistică din România pentru că în primul rând se află pe locul unei foste fabrici de muniție. Practic, am convertit o locație gândită să producă moarte și distrugere într-un loc care furnizează adrenalină și relaxare. Avem o ofertă care include cazare, restaurant și poate cea mai largă paletă de activități din câte puteți găsi în România: începând de la activități cu temtică militară, doar la noi puteți face instrucție militară, jocuri de paintball, airsoft, tir cu arcul, cu arme reale, cu arbaleta, plimbări cu transportoare șenilate, dar și activități mai domestice. Avem  terenuri de sport cu nocturnă, biciclete, mașini electrice de golf, ATV-uri, buggy-uri, motociclete de tip enduro pentru plimbări în munții Orăștie. Avem un centru Spa foarte modern, sală de sport, saune de toate felurile, cameră de relaxare și cam tot ce trebuie pentru ca turistul să se simtă bine.

Ce punem noi la dispoziție sunt chiar echipamente militare autentice. Avem și un muzeu de tehnică militară, unic în țară. La noi vin toate categoriile de oameni pentru că le punem la dispoziție tot felul de activități. Unii vin pentru a retrăi momentele din armată, alții doar pentru câteva zile de relaxare”. explică Petre Racoviță, managerul Arsenal Park.

Arsenal Park pune la dispoziție echipament militar autentic pentru distracția turiștilor care îi vizitează (Radu Hângănuț)

Arsenal Park pune la dispoziție echipament militar autentic pentru distracția turiștilor care îi vizitează (Radu Hângănuț)

Weekendurile la munte, încă interesante pentru turiști

Pensiunile din zonele muntoase rămân în continuare în topul preferințelor atunci când vine vorba de o escapadă de weekend. Mâncarea tradițională, aerul curat și perspectiva unor plimbări prin sălbăticie îi atrage pe mulți clujeni, așa cum reprezentatna unei pensiuni din Mărișel a remarcat.

„Avem oferte pentru weekenduri all-inclusiv. Suntem autorizați pentru organizarea de tabere școlare și punem la dispoziția clienților plimbări cu căruța, vizite la observatorul astronomic din clocalitate, avem și noi un telescop astronomic de care se ocupă un fizician din zonă. Servim doar produse naturale și oamenii vin la noi în căutarea de locuri tradiționale”, subliniază Victoria Pleșa.


Publicitate

Postaţi un comentariu