Scările de pe Cetățuie. Istorie îmbrăcată în granit

Muncitorii lucrează la scările de pe Cetățuie/ Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Lucrările la scările de pe Cetățuie continuă. După ce au fost realizate 150 de scări în aproximativ o luna jumătate, se lucrează în această perioadă și la ultimele 80 de scări, îmbrăcându-se cu granit, fiecare dintre ele.

Lucrăriile reprezintă de fapt o „îmbrăcare”,  fiind puse bucăți de granit care acoperă vechiile scări dând un aspect deosebit, dar puțin neasortat cu vechea Cetățuie.

La locul reparțiilor, mai puțin de zece muncitori se luptă cu scara din partea de sus și spun că după ce au lucrat aproximativ șase săptămâni la prima parte, acum mai durează două trei săptămâni până ca lucrarea să fie finalizată.

„Vor fi aproximativ 230 de scări pe care sperăm să le terminăm în două săptămâni, poate trei, pentru ca trebuie să lucrăm și la rigolă. Noi suntem în concesiune deci numele firmei nu are vreo importanță”, spune coordonatorul lucrării, care a refuzat să își dea numele.

Unii oameni sunt mulțumiți, unii spun că era loc de mai bine deoarece lucrările au fost efectuate inegal și scările sunt în pantă.

„Eu locuiesc în zonă. Scările nu sunt prea bune, sunt neuniforme, de multe ori era să mă împiedic și să cad. Soluția ar fi să facă totul de la zero, nu numai să acopere și bineînțeles să facă lucrări și la drumul de sus. O altă problemă ar fi că aici s-au mișcat foarte lent cu lucrările”, spune Adela Nuțulescu, care locuiește în zona Cetățuii.

La polul opus  familia Konya sunt mulțumiți de lucrările efectuate  la scări, problema pe care o ridică fiind accesul câinilor în acea zonă. Spun că deși sunt semne care interzic accesul cu câini pe Cetățuie, oamenii își aduc totuși animalele , care deranjează trecătorii.

„Scările sunt bune, dacă o să rămână cu spații între ele o să fie și mai bine deoarece iarna nu se adună apa și nu se produce gheață. Ne bucurăm că le-au facut acum e mult mai ușor să circulăm și e mult mai plăcut”, spune Konya Istvan, un trecător.

Primăria municipiului Cluj nu a prezentat un răspuns concret cu privire la problema scărilor.

Mai jos puteți vedea o galerie foto cu stadiul lucrărilor de pe Cetățuie

[nggallery id=156]

Postaţi un comentariu