Sângele apă nu se face. UDMR bagă PCM la guvernare

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor şi preşedintele Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, au semnat, vineri, în prezenţa presei, un protocol de colaborare pe termen mediu şi lung, care vizează inclusiv alegerile europarlamentare.

Kelemen Hunor a declarat, într-o conferinţă de presă, că este vorba de fapt de o înţelegere strategică, potrivit Agerpres.

”Acest protocol este pe termen mediu, pe termen lung, este de fapt o înţelegere strategică, nu este un protocol care vizează doar alegerile europarlamentare. Conţine acele deziderate strategice comune, despre care noi nu prea am avut dispute, iar dacă am avut dispute şi polemici erau legate de instrumente, probleme tactice şi nu de fond. Cred că prin această înţelegere strategică pe termen mediu, pe termen lung, vom avea posibilitatea de a colabora la nivelul administraţiilor locale, acolo unde şi PCM are primari şi consilieri. Noi fiind reprezentanţii comunităţii maghiare în parlament vom avea posibilitatea de a discuta proiectele cele mai importante şi din acest punct de vedere este necesar un astfel de dialog, ca membri în coaliţia guvernamentală iarăşi vom avea posibilitatea de a discuta şi despre deciziile care sunt la nivelul Executivului. Colaborarea noastră strategică poate fi şi pe plan internaţional, noi suntem membri în PPE”, a menţionat Kelemen Hunor.

La rândul său, preşedintele PCM, Biro Zsolt, a declarat că semnarea protocolului reprezintă un moment istoric pentru comunitatea maghiară şi că cele două formaţiuni au ”ţeluri strategice identice”. El a menţionat că PCM doar va susţine lista UDMR pentru europarlamentare, dar nu va avea reprezentanţi pe aceasta.

Postaţi un comentariu