Sanda Nicola, „Carte de identitate”

Lansarea de carte a avut loc la librăria Book Corner Librarium | Foto: Dan Bodea

Vă amintiți „Planeta Tokyo”, bestsellerul cu care Claudia Golea cucerea piața de carte în anii 2000. Probabil că nu, timpul nu a stat pe loc. Luați însă în mâini primul volum al Sandei Nicola, „Carte de identitate”, și sunt convins că veți regăsi aceeași plăcere cu care parcurgeați paginile Planetei.

Cartea Sandei Nicola nu ne conduce pe tărâmuri exotice; autoarea născută la Deva te ține lipit de pagini povestind despre locurile de lângă tine. Sanda Nicola ne poartă prin redacțiile de televiziune bucureștene și la evenimentele mondiale pe care le-a relatat. Întâi de toate însă ne poartă spre propiul sine.

„Carte de identitate” este concomitent o călătorie în spațiu, timp, societate și o călătorie interioară. Depășind moda confidențelor publice, Sanda Nicola ne oferă o spovedanie dureros de intimă, o introspecție nemiloasă angajată ca o chemare la vindecare individuală și societală.

Se spune că în anii tinereții facem planuri de viitor, pentru ca atunci când planurile inevitabil nu se împlinesc ne ocupăm să rescriem trecutul. O zicere inaplicabilă Sandei Nicola. Ea păstrează în „Carte de identitate” obiectivitatea cu care a înzestrat-o profesia. Cartea Sandei este povestea autoarei așa cum a fost ea, scrisă cu sinceritate și talent. Un exercițiu traumatizant, pe alocuri, de rememora cu ochii largi deschiși spre viitor.  

„Carte de identitate” s-a lansat la Cluj-Napoca, joi, 17 mai, la Book Corner Librarium. Volumul a fost publicat de editura „Storia Books” și costă 35 de lei.

Postaţi un comentariu