Rotary Club Cetăţuie donează 80.000 de lei pentru Clinica Medicală II

eepurl.com

Clubul Rotary Cetăţuie din Cluj-Napoca a încheiat un proiect umanitar prin care a dotat cu aparatură Clinica Medicală II din Cluj-Napoca.
Dan Duţu, fost preşedinte al Rotary Club Cluj-Napoca Cetăţuie, a declarat că valoarea totală a investiţiei se ridică la aproape 81.000 de lei.
‘În fiecare an la data de 23 februarie se sărbătoreşte Ziua Mondială Rotary International, precum şi începerea campaniei de eradicare a poliomielitei. Această aniversare va fi celebrată într-un mod deosebit, prin finalizarea Proiectului MG 97247 la Clinica Medicala II – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, a Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’, în cadrul unei ceremonii organizată de Rotary Club Cluj-Napoca Cetăţuie. Am ales această clădire importantă a Clujului pentru însemnătatea sa ca instituţie universitară, prin care au trecut paşii tuturor celor care au studiat în şcoala medicală clujeană. Proiectul a fost realizat prin sprijinul comun al RC Cluj-Napoca Cetăţuie – Distict 2241 România şi Republica Moldova, RC Brixham, RC Paignton, RC Preston, RC Darmouth – District 1170 Anglia şi RC Carhaix-Plouger – District 1650 Franţa. Proiectul a avut ca scop realizarea unei instalaţii de oxigen cu 18 terminale la paturile pacienţilor, dotarea secţiei cu un test de efort şi cu o sondă pentru ecograful preexistent, valoarea totală fiind de peste 80.000 lei’, a menţionat Dan Duţu.
Darea în folosinţă a noilor dotări se va face luni, într-un cadru festiv.
Rotary Club Cluj Napoca Cetăţuie a fost fondat în anul 2007 şi în anii trecut s-a implicat în mai multe asemenea proiecte umanitare.
În acest an se împlinesc 109 ani de la înfiinţarea Rotary International şi 29 de ani de la începerea proiectului pentru eradicarea poliomielitei pe glob. Până astăzi, Rotary International a contribuit cu peste 850 milioane de dolari pentru a imuniza împotriva poliomielitei mai mult de două miliarde de copii din 122 ţări ale lumii.

Postaţi un comentariu