România şi Ungaria încearcă să arunce la coşul de baschet divergenţele istorice

Fanii baschetului din Europa ce vor veni anul viitor la Cluj, vor avea marcat un traseu al supoerterilor, de la Hashtag-ul din centru oraşului, până la Sala Polivalentă / Foto: Dan Bodea

Federaţia Română de Baschet a decis ca Federaţia Ungară de Baschet să-i fie partener pentru FIBA Eurobasket 2017, campionat care va avea o grupă cu meciuri organizate în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Preşedintele FRB, Horia Păun, a declarat, că alegerea eate una firească, ţinând seama de relaţiile foarte bune dintre cele două federaţii : “Pentru noi, a fost o alegere firească de a invita Ungaria să ne fie partener pentru FIBA Eurobasket 20017. Am demonstrat împreună anul trecut, cu ocazia Eurobasket 2015 feminin, că putem face lucruri extraordinare împreună. De aceea, sunt convins că încă o dată putem scrie o pagină de succes la cea mai importantă competiţie baschetbalistică din Europa. 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Parteneriatele şi tot ce am făcut împreună până acum au fost nişte situaţii benefice pentru ambele părţi, am avut de învăţat unii de la alţii, am avut de câştigat unii de la alţii şi sunt convins că nu există un moment mai bun ca Eurobasket 2017 ca să ne dezvoltăm această relaţie”. El a mai spus că speră ca ambele echipe, atât Ungaria, cât şi România, care vor fi în aceeaşi grupă, să meargă mai departe, în faza finală de la Istanbul. Preşedintele Federaţiei Ungare de Baschet, Szalay Ferencz, a declarat, la rândul său, că există o relaţie excelentă între cele două federaţii : “Am aşteptat cu sufletul la gură pe cine va alege România să-i fie partener la Eurobasket 2017. Întotdeauna am spus că e o relaţie foarte bună între cele două federaţii, şi prietenie, şi că sigur o să fie aleasă Federaţia maghiară.

Începând cu Eurobasket Women 2015, care a fost organizat de cele două ţări, există o excelentă relaţie între cele două federaţii. Nu este doar diplomaţie, este o adevărată prietenie. Pentru noi este un adevărat succes că am fost aleşi de către prietenii noştri români”. El a adăugat că lucrurile care funcţionează cel mai bine sunt cele bazate pe prietenie şi că în relaţiile instituţionale cel mai important este omul. FIBA Eurobasket 2017 se va disputa în perioada 31 august – 17 septembrie 2017, în patru oraşe: Cluj-Napoca (România) – 31 august – 7 septembrie 2017; Istanbul (Turcia), Helsinki (Finlanda) şi Tel Aviv (Israel).

Postaţi un comentariu