Raportul preliminar absolvă de vină Aeroportul Avram Iancu

Directorul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, potrivit raportului preliminar al investigaţiilor, incidentului aviatic din 7 ianuarie n-a fost din vina aeroportului.

„În ce priveşte raportul preliminar se vede clar că aeroportul nu are nici o vină. Rapoartele CIAS în general nu au scopul de a găsi vinovaţi, ci de a îmbunătăţi sistemul. (…) Repet, aeroportul n-a avut nici o vină în acest incident”, a subliniat David Ciceo.

El a mai spus că aşteaptă însă raportul final al investigaţiilor.

„Am făcut o analiză, dar operarea se face în sigurannţă şi în securitate, nu am avut ce să îmbunătăţim, pentru că noi nu am avut nici o greşeală în această privinţă. (…) Aşteptăm raportul final, avem şi noi probe, avem înregistrări video, avem înregistrări audio. De asemenea, CIAS are la dispoziţie rezultatele cutiilor negre, dar aşteptăm raportul final”, a adăugat Ciceo.

Pe 7 ianuarie, un avion cu 116 pasageri care efectua o cursă charter de la Bucureşti la Barcelorna, cu escală la Cluj, a ieşit de pe de pista Aeroportului Internaţional ‘Avram Iancu’ în timpul manevrelor de aterizare, fără să fie înregistrate victime sau pagube materiale.

În urma incidentului, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a deschis un dosar şi o altă cercetare este derulată de Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS).

Postaţi un comentariu