Protest spontan la ANAF. Majorarea salariilor din aparatul Ministerului Finanțelor s-a făcut „pe ascuns”

Protest spontan la ANAF

Aproximativ 300 de angajați ai Direcției Generale a Finanțelor Publice Cluj au protestat astăzi, 3 noiembrie, în cursul dimineții, în curtea instituției clujene. Angajații sunt nemulțumiți de faptul că majorarea salariilor din aparatul Ministerului Finanţelor s-a făcut „pe ascuns”.

„Suntem nemulţumiţi de faptul că, pe ascuns, printr-o Ordonanţă de Guvern, s-au majorat de la 1 noiembrie salariile celor din aparatul propriu al Ministerului Finanţelor şi ANAF cu peste 60%, iar nouă, celor din teritoriu, ni s-a transmis că majorarea va avea loc doar în primul trimestru al anului viitor. Noi suntem albinele, colectăm banii, iar ei care coordonează îşi majorează salariile”, a spus liderul de sindicat din cadrul DGFP Cluj, Ilie Rostogol, citat de Mediafax.

Liderul de sindicat din cadrul DGFP Cluj,   Ilie Rostogol

Liderul de sindicat din cadrul DGFP Cluj, Ilie Rostogol

Potrivit acestuia, oamenii vor rămâne în curtea instituţiei, aşteptând rezultatele unei întâlniri care are loc la Bucureşti, la Ministerul Finanţelor, cu conducerea DGFP Cluj, pentru rezolvarea conflictului.

Ministerul Finanţelor a anunţat, vineri, că începând cu 1 noiembrie funcţionarii publici şi personalul contractual din Ministerul Finanţelor, ANAF, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili beneficiază de 25 de clase de salarizare succesive faţă de clasa deţinută.

Ministerul Finanţelor a precizat că, astfel, salariile de bază vor fi majorate, în medie, cu 22%, iar de această creştere a salariilor vor beneficia aproximativ 5.700 de persoane. Majorarea salariilor s-a făcut prin derogare de la OU 23/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în 2015.

Aproximativ 3.000 de angajaţi ai Regionale Finanţelor Publice Ploieşti, care include judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa, Teleorman, Călăraşi şi Giurgiu, au întrerupt şi ei lucrul şi au ieşit în stradă, nemulţumiţi că doar colegii lor din aparatul central beneficiază de majorări salariale.

Postaţi un comentariu