Primăria Chinteni are conturile blocate și a cerut ca ajutor peste 30% din fondul de rezervă al Consiliului Județean

Conturile Primăriei Chinteni sunt blocate, iar instituția are mari probleme la plata unor restanțe și datorii. Este vorba despre restanțe la plata energiei electrice, dar și despăgubiri pentru mai multe proces epe care le-a pierdut.

Instituția a cerut ajutopr Consiliului Județean, o sumă de circa 100.000 de lei. Consilierii au dezbătut aprins cererea.

”Eu zic că e riscant să deschidem o cutie a Pandorei. Deși am înțeles argumentele lor legate de blocarea conturilor și faptul că nu știau că vor pierde aceler procese”, a spus Horea Uioreanu.

”Să nu vă lasați prins în capcana asta întinsă de PSD, e o cutie a Pandorei, cum ați zis pentru că vom avea o iarnă foarte grea, și e foarte posibil să avem nevoie de acel fond de rezervă. Nu cred ca trebuie Consiliul Județean să dea bani pentru o proastă gestionare de fonduri de la primăria Chinteni. Toți primarii din județ au probleme la primării și toți au nevoie de banii de la Consiliul Județean”, a spus și consilierul PDL, Rareș Rusu. ”Care este temeiul legal?”, a întrebat și consilierul Horațiu Catarig.  ”Ziceți-mi o comună care nu are datorii la Electrica. Unii au întrerupt iluminatul public. Apoi dacă au pierdut procese în instanță cine se face vinovat? Din cei 335.000 lei mi cât avem noi la fondul de rezervă,  se pare exagerat ca 33%,  100.000de lei să îi acordăm unei singure comune. Nu sunt de acord cu acest proiect pentru că se creează un precedent foarte grav”, a spus și consilierul Secară.

Cu 14 voturi pentru, 9 abțineri, 6 împotrivă, proiectul a fost respins.

Postaţi un comentariu