Preşedintele Ungariei a depus flori la mormintele unor personalităţi maghiare

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Preşedintele Ungariei, Ader Janos, a vizitat, miercuri, Cimitirul Central (Hazsongard) din Cluj-Napoca şi a depus câte o floare la mormintele mai multor personalităţi ale maghiarimii, potrivit Agerpres.

În vizita sa privată, el a fost însoţit de soţia sa şi de consulul general al Ungariei la Cluj, Magdo Janos, şi printre altele, a depus flori la criptele familiilor Banffy şi Bethlen, la oameni de cultură şi revoluţionari de la 1848.

”M-au solicitat pentru mormintele paşoptiste şi am arătat locurile cele mai importante. Am arătat pe baronul Josika Miklos, am fost la Miko Imre, care a fondat Muzeul Ardelean, la Brassai Samuel, la câţiva deputaţi care erau în parlamentul paşoptist. Am povestit cine a fost, ce a făcut, cum a păţit”, a declarat Gergely Erzsebet, directoarea Fundaţiei Hazsongard, cea care l-a însoţit pe preşedintele Ungariei şi i-a explicat locurile prin care a trecut.

În cursul zilei de miercuri, Ader Janos a vizitat Castelul Banffy din localitatea clujeană Bonţida şi muzeul din localitatea Răscruci, iar în programul său figura şi vizitarea Bisericii Sfântul Mihail şi depunerea de flori la statuia episcopului Marton Aron.

Postaţi un comentariu