Premieră: 2.000.000 de pasageri pe aeroportul clujean

eepurl.com

 Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a înregistrat, joi, pentru prima dată în istoria sa, două milioane de pasageri într-un an, iar evenimentul a fost marcat într-un cadru festiv, în prezenţa oficialităţilor judeţului.

„În 2004-2005, dl senator Marius Nicoară a început un plan şi a crezut în Aeroportul Cluj că va face peste două milioane de pasageri. Dl preşedinte Alin Tişe a continuat cu succes planul”, a spus directorul aeroportului, David Ciceo, în cadrul evenimentului de premiere a pasagerului cu numărul 2.000.000.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a spus că va continua investiţiile de care are nevoie aeroportul: „Pentru mine e un eveniment important astăzi, pentru că în anul 2010 am atins pragul de un milion, tot aşa, pentru prima dată în istoria aeroportului, iar în 2011 am început investiţia în pistă, am continuat până în 2013, când s-a finalizat, şi ne bucurăm că putem avea atât de multe destinaţii de la Cluj. Vom continua dezvoltarea aeroportului, cu toţii înţelegem importanţa acestui obiectiv pentru economia Clujului”.

În anul 1996, pe Aeroportul Internațional Cluj s-au înregistrat 32.000 de pasageri şi exista o singură companie aeriană care opera zboruri, iar în 2017 există peste 45 de destinații spre 20 de țări, prin intermediul zborurilor a 10 companii aeriene.

“Atingerea pragului record de două milioane de pasageri la doar trei luni de la sărbătorirea pasagerului un milion este o dovadă a trendului ascendent de creștere a traficului aerian. Până la finalul anului ne așteptăm ca traficul să depășească 2,7 milioane de pasageri”, a mai spus David Ciceo.

Postaţi un comentariu