Porţi Deschise la Divizia 4 Infanterie ”Gemina” din Cluj, de Ziua Forţelor Terestre

Foto: Dan Bodea

Armata Română aniversează miercuri, 23 aprilie, Ziua Forțelor Terestre, dată la care se prăznuiește Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul oștirii. Anul acesta, în data de 23 aprilie, la sediul Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” se va oganiza o serie de manifestări care vor marca acest important moment din calendarul militar.

În prima parte a programului, personalul comandamentului va participa la un simpozion cu tematica aniversării zilei, după care, în cadru festiv, va urma momentul de acordare a unor distincții onorifice din partea eșaloanelor superioare celor mai merituoși camarazi. Activitatea în regim interior se va încheia cu prezentarea unui ”portret de luptător”, prin invitarea plutonierului major Vasile Zbâncă, din Batalionul 812 Infanterie ”Bistrița”, militar rănit într-o misiune de patrulare din Afganistan, în 2010.

Începând cu ora 10.00 până la ora 14.00, porțile comandamentului Diviziei 4 Inanterie ”Gemina” vor fi deschise tuturor celor interesați să-i cunoască pe purtătorii uniformei Armatei Române de la Cluj-Napoca.

În interiorul sediului unității, vizitatorii vor asista la exercițile demonstrative ale cercetașilor Batalionului 317 Cercetare ”Vlădeasa”, ale polițiștilor militari din structura Batalionului 400 Sprijin ”Feleacu” și, nu în ultimul rând, vor putea viziona o expoziție de armament, tehnică de luptă și echipament aduse din Florești, de la Regimentul 50 Rachete Antiaeriene ”Andrei Mureșianu” și Batalionul 7 Aruncătoare Proiectile Reactive ”General Vasile Danacu” și din Someșeni, de la Batalionul 317 Cercetare ”Vlădeasa”, Batalionul 55 Comunicații și Informatică ”Napoca” și Depozitul Materiale de Intendență. În desfășurătorul Zilei Porților Deschise din 23 aprilie sunt incluse și vizitarea Sălii de Tradiții Militare, a tipografiei ziarului Orizont Militar și consultarea ofertei educaționale a MApN, expusă de reprezentanții Biroului Informare-Recrutare.

De asemenea, ca ultim punct în programul comandamentului Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” dedicat sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre, între orele 13.00–14.00, după încheierea serviciului religios la Catredala Mitropolitană Ortodoxă, Muzica Militară a diviziei va susține un recital de muzică de fanfară în Piața Avram Iancu, în fața Teatrului Național din municipiul Cluj-Napoca.

Postaţi un comentariu