Peste 1.500 de clujeni au ieșit în stradă împotriva clasei politice la o săptămână de la tragedia din clubul Colectiv

La o săptămână de la tragicul eveniment  din București în urma căruia și-au pierdut viața 32 de persoane, iar alte peste 100 sunt rănite, clujenii continuă să iasă în stradă împotriva clasei politice. În fața statuii lui Matei Corvin sunt aprinse în continuare lumânări și zi de zi își fac apariția tot mai multe bannere. După trei zile de proteste, manifestanții și-au dat din nou întâlnire în Piața Unirii.

În jurul orei 18:00, în piață erau în jur de 100 de persoane. Printre protestari s-a numărat și un iepuraș, devenit în ultimul timp un fel de mascotă a orașului, spre deliciul celor mai mici dintre manifestanți care s-au jucat cu acesta minute în șir.

În jurul orei 19:00 numărul manifestanților a crescut semnificativ, ajungând aproximativ 1.500 de persoane. Protestul a început în mod oficial după momentul de reculegere ținut în genunchi. S-a strigat „Jos corupția!”, „Strada nu are lideri, suntem oameni liberi!”, „Vrem spitale, nu catedrale!”, „Vrem dreptate, nu imunitate!”, „Uniți, salvăm, toată România!”, „Hoții, hoții!”, „DNA, curăță politica!”

La ora 20:10, manifestanții au plecat în marș spre cartierul Mărăști. S-au oprit în Piața „Avram Iancu” unde, mulțimea a decis că se va merge spre cartierul Mănăștur. Următoarea oprire a avut loc în fața Prefecturii, traficul rutier fiind blocat pentru câteva minute. La un moment dat, manifestanții s-au împărțit în două: cei mai mulți au mers spre Hașdeu, dar o parte dintre aceștia s-au întors în Piața Unirii.

Postaţi un comentariu