Patru festivaluri clujene, nominalizate la European Festival Awards

FOTO: Dan Bodea

Electric Castle, Jazz in the Park, Untold și TiMAF sunt cele patru evenimente clujene aflate pe lista nominalizărilor la European Festival Awards. Festivalul Untold este nominalizat la categoria „cel mai bun festival nou”, dar și la „cel mai bun festival major”, alături de evenimente de amploare precum Woodstock Festival sau Tomorrowland.

Pentru European Festival Awards, Festivalul Untold este considerat unul major, prin prisma numărului mare de oameni care au luat parte la eveniment, peste 240.000 la prima ediție. Aflat la prima ediție în 2015, Untold este nominalizat și la premiul pentru cel mai bun festival nou, acolo unde concurează cu evenimente desfășurate în Olanda, Spania, Franța, Germania sau Polonia.

Pe lista nominalizărilor a intrat și Electric Festival, eveniment care are loc la Castelul Banffy din Bonțida. Electric Castle „luptă” pentru premiul de „cel mai bun festival de dimensiuni medii”, iar competiția este reprezentată și de alte două festivaluri Românești:  Artmania Festival (Sibiu) și Blaj aLive (Alba).

La categoria „Cel mai bun festival de mici dimensiuni”, Clujul este reprezentat de festivalul „Jazz in the Park”, care a ajuns în 2015 la cea de-a treia ediție, la care au participat peste 50.000 de oameni din toată țara. La aceeași categorie mai este prezent și festivalul Plai, desfășurat  în perdioada 11 – 13 septembrie, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara.

De asemenea, TiMAFF este nominalizat la categoria Best Indoor Festival.

La European Festival Awards, România are opt nominalizări, iar votarea evenimentelor favorite poate fi făcută aici.

Postaţi un comentariu