Părinții clujeni se grăbesc să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare

Foto: Dan Bodea

55.448 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare au fost depuse în doar trei zile de la începerea procedurilor. Părinții clujeni nu au neglijat acestă perioadă, înscriindu-și odraslele din timp pentru a evita eventualele neplăceri. Astfel, din 24 ianuarie până în 26 ianuarie, aproape 2000 de locuri în clasele pregătitoare din școlile de pe raza județului au fost deja „arondate”.

Pentru aproape jumătate dintre locurile în clasele pregătitoare din școlile de pe raza județului Cluj au fost depuse cereri de înscriere. Mai exact, în trei zile au fost trimise 1793 de cereri care reprezintă aproape o treime din locurile disponibile, în număr de 5400. Dintre acestea, 1680 sunt pentru copii cu vârsta de șase ani, împliniți înainte de data de 1 septembrie 2014, în timp ce 113 de cereri pentru copii cu vârsta de șase ani, împliniți începând cu data de 1 septembrie 2014.

La nivel național, cele mai multe înscrieri până la această dată s-au făcut la școlile din București, Iași și Constanța, în timp ce la Vâlcea s-a înregistrat cel mai mic număr de cereri, 415.

Postaţi un comentariu