Parcul de distracții din Feleacu se deschide la finalul lunii. Pârtia, abia în ianuarie

Foto: Dan Bodea

Iubitorii sporturilor de iarnă, dar nu numai, au la dispoziție, începând cu această lună și alte modalități de petrecere a timpului liber pe Pârtia Feleacu, întrucât aici se va deschide cel mai mare parc de distracții din zona Clujului. Fun Park este amplasat la 12 km de municipiul Cluj-Napoca.

„Parcul de distracții se va deschide la sfârșitul lunii noiembrie sau cel mai târziu la începutul lunii decembrie. Inaugurarea oficială va avea loc în luna ianuarie. Parcul de distracții este amplasat chiar lângă pârtie și va funcționa pe toată perioada anului, nu doar pe perioada de iarnă. Ne-am dorit ca această zonă să fie animată și în timpul anului”, a spus Radu Mureșan, proprietarul parcului și al pârtiei.

Zorbing-ul, paintball-ul, tirul cu arcul, rotondo-ul și tiroliana sunt doar câteva dintre atracțiile parcului.

harta-funpark

Bobul alpin, vedeta parcului

Vedeta parcului va fi bobul alpin care se va derula pe 1.400 de metri, cu un sistem de role pe șine, fiind ca tehnologie al doilea din lume. Capacitatea unui bob este de un adult și un copil sau doi adulți. Traseul bobului cuprinde numeroase curbe și diferente de nivel. Fiecare bob are un sistem de frânare pe care participanții îl pot utiliza, iar întoarcerea se va face cu ajutorul teleschiului.

Tubing

Activitatea de tubing  presupune instalarea unui traseu format din covoare artificiale pe care utilizatorii, cu ajutorul unor colaci pneumatici special concepuți, alunecă spre baza instalației. Traseul de tubbing are o lungimea de 100m și latimea de 2m. Traseul este compus din următoarele elemente: trei secțiuni de viraj cu o lungime totală de 36m, patru secțiuni drepte cu lungimea totală de 64m, saltele laterale de protecție pentru secțiunile drepte, rampa de lansare, saltele de drenaj (140mp), trei kituri de frânare, o bandă de întoarcere (81m) și 20 de colaci pneumatici. Pe timp de iarnă colacii sunt folosiți pe zăpadă, iar traseul nu suferă modificări importante.

Închiriere de biciclete

Deoarece în imediata apropiere a parc de distracții există numeroase trasee pentru practicarea mountain-bike-ului, în cadrul parcului există un centru de închiriere biciclete. Centrul va fi dotat cu 10 biciclete tip mountain-bike. Cei ce doresc puțină adrenalină în plus, vor putea închiria bicicletele și vor beneficia de trasee special pregătite de profesioniști în domeniu. Se asigură și echipamentul de protecție pentru bicicliști.

Rotondo

Rotondo este un carusel circular pentru copii care poate fi utilizat atât iarna folosind schiurile, cât și vara folosind colaci pneumatici special concepuți pentru această activitate. Acesta este compus dintr-o bază centrală rotativă pe care se montează suporții pentru schiori sau pentru colaci. Copiii vor putea învața schia mult mai usor și în condiții de sigurată folosind acest sistem.

În cadrul parcului va exista și un loc de joacă special amenajat pentru copii.

Când se deschide sezonul de schi? 

Pârtia Feleacu se va deschide cel mai probabil în luna ianuarie. „Sezonul de schi se va deschide în luna ianuarie. Chiar dacă noi nu depindem de precipitații, întrucât avem instalații de zăpadă performante achiziționate în urmă cu doi ani, depindem de temperaturile de afară. Când vom avem timp de o săptămână temperaturi de -3 grade, -5 grade constant, vom putea deschide pârtia, inclusiv Snowpark-ul”, a spus Mureșan.

Pârtia are o lungime a traseului de 765 de metri, diferența de nivel fiind de 98 m. Este dotată cu instalație de zăpadă artificială (având 6 tunuri de ultima generație marca Sufag) și sistem eficient de iluminație, pentru a oferi condiții cât mai bune clienților pe timp de noapte.

snowpark

Foto: Dan Bodea

În cadrul pârtiei Teleschi Feleacu se regăsește singurul Snowpark din regiune. Acesta este situat în partea stângă a pârtiei, pe toată lungimea ei. Are o linie compusă din 5 kickere și mai multe elemente de jibb montate pe toată lungimea parkului.

Anul acesta, conform proprietarului, cei care vor ajunge la pârtie sau la parcul de distracții cu mașina, vor avea parte de o surpriză plăcută, întrucât parcarea a fost modernizată.

Citiți și: Zburătorii zăpezii: „Pentru a sări e nevoie de curaj și echilibru”

Când va fi inaugurată Pârtia Mărișel – Copcea?

harta-marisel-copcea-partii-ski-snowboard-cluj-romania-zapada-munte-

„La pârtia din Mărișel se lucrează foarte intens, chiar și noaptea. Sperăm să deschidem cât de curând, dar depindem foarte mult de condițiile meteorologice. Aici vor exista trei pârtii cu niveluri diferite de dificultate. Transportul se va face pe cablu, dar vom avea și telescaun cu patru locuri. Vor putea fi transportate 2.500 de persoane pe oră. Vom avea de asemenea două parcări, vor fi 500 de locuri de parcare”, a spus Mureșan, care deține și pârtia din Mărișel.

Postaţi un comentariu