Pachete cu alimente pentru persoanele defavorizate

sursa foto: capital.ro

Primăria Cluj-Napoca organizează pentru al doilea an consecutiv distribuţia de pachete de alimente de bază către persoane din categorii devaforizate din municipiu. Proiectul este suplimentar celui din fonduri europene, derulat în fiecare toamnă şi oferă şansa şi altor categorii de persoane, decât cele prevăzute în programul european, de a beneficia de ajutoare alimentare.

Consiliul Local a alocat suma de 1.300.000 lei în vederea distribuirii de alimente către aproximativ 26.000 de clujeni, beneficiari de ajutor social, persoane cu handicap grav şi accentuat, persoane vârstnice şi din alte categorii sociale aflate în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală.

Un pachet contine 7 produse alimentare: 1l ulei, 1kg făina de grâu, 1 kg orez, 1 kg zahăr, 1 bucată conservă carne de porc, 1 bucată conservă carne de vită, 1 bucată pate porc, iar costul unui pachet este de 14, 77 lei fără TVA.

Distribuţia alimentelor a început în data de 10 aprilie 2014 şi se desfăşoară după următorul program:

Luni, Marţi, Miercuri, între orele 08, 00 -15, 30;

Joi, între orele 08, 00 – 16, 30

Vineri, între orele 08, 00 – 13, 00.

Pachetele pot fi ridicate la Cluburilor pensionarilor din Mănăştur, Mărăşti, Zorilor, Someşeni, Grigorescu şi cel de pe strada Horea sau de la primăriile de cartier din Gheorgheni şi Iris.

Toţi beneficiarii programului au fost informaţi prin invitaţii scrise, trimise prin poştă, să se prezinte la unul dintre centrele de distribuţie arondate pentru a ridica alimentele. Este necesar ca aceştia să prezinte cu buletinul/cartea de identitate pentru ridicarea pachetelor în original. În cazul în care anumite persoane nu se regăsesc pe listele iniţiale, dar se încadrează în una din categoriile enumerate mai sus, acestea au posibilitatea, pe baza documentelor justificative, să se prezinte la punctele de distribuţie pentru a fi trecute pe liste suplimentare, în vederea ridicării pachetelor.

Postaţi un comentariu