Oktoberfest München: urmează să curgă 6 milioane de litri de bere!

32 de euro costă halba de bere cu capac, de un litru, cu emblema oficială Oktoberfest 2015.

Știați că..?

– Intrarea la festivalul de bere Oktoberfest este gratuită. Se pot face şi rezervări on-line pentru cei care au preferinţe pentru anumite corturi sau tipuri de bere.

– Locurile din corturi se ocupă foarte repede. Când corturile sunt supraîncărcate, nu se mai permite accesul înăuntru.

– Corturile de bere sunt deschise de luni până vineri de la ora 10.00 până la 23.30. Ultima comandă la bere se face la ora 22.30. Sâmbătă și duminică se deschid începând cu ora 9.00.

– În weekend, multe corturi sunt pline deja la ora 11.00 dimineaţa din cauza clienților însetați.

– Pentru plata berilor, cea mai practică metodă este cumpărarea de jetoane numite „Biermarken”.

– Cele mai aglomerate zile sunt cele de weekend, motiv pentru care familiile cu copii, mai ales cele cu copii mici în cărucioare, sunt atenţionate să evite intrarea în incinta festivalului.

– Există locuri unde anumite bagajele mai mari şi cărucioarele pentru copii se pot lăsa pe perioada vizitei.

– În fiecare marţi între orele 12.00 şi 18.00 sunt organizate „zilele familiei” când  familiile cu copii împreună cu bunicii se pot bucura de reduceri importante la distracţii, restaurante, dulciuri, dar şi la bere.

– După ora 20.00, părinţii cu copii sub şase ani nu mai au acces în corturi sau sunt rugați să părăsească corturile dacă sunt în interior.

– Sunt amenajate 14 corturi foarte mari. Spre exemplu cortul Löwenbräu are o capacitate de 5.700 de locuri în interior şi 2.800 în exterior pe terasă.

– „Café Kaiserschmarrn” este, un loc minunat deschis de renumita brutărie din München, „Rischart” unde se servesc diverse specialităţi de patiserie, dar şi o cafea deosebită. Are o capacitate de 370 de locuri.

– În ultimii 20 de ani „Peters Meeresfrüchte” şi-a câştigat cel mai bun renume prin oferta de pește și fructe de mare. În jurul prânzului, aici se oferă un prânz la un preţ rezonabil. Din păcate nu sunt decât 100 de locuri.

– „Hochreiters Kalbsbraterei” oferă o gamă largă de preparate tradiționale de mânzat şi friptură de vițel la grătar. Are 300 de locuri.

– „Schützen-Festzelt” este un cort cu 4.442 de locuri. Aici se serveşte cea mai bună friptură de porc „care se topeşte în gură”. Friptura este pregătită în stil bavarez (este ținută într-o marinadă de bere din malț) cu garnitură de cartofi şi salată.

– Momentul cel mai aşteptat al festivalului îl constituie parada costumelor care are loc duminica 20 septembrie. Aproape 8.000 de interpreţi străbat un traseu de 7 kilometri.

– În fiecare an, peste 4.000 de lucruri sunt pierdute şi predate la biroul Lost&Found aflat în spatele cortului Schottenhamel. Lucrurile nerevedincate sunt stocate şase luni la Munchen (Oetztal Str. 17) apoi sunt scoase la licitaţie.

– Începând cu anul 2011, fumatul nu mai este permis în corturile de bere sau în oricare alt spaţiu din incinta Oktoberfest.

– Organizatorii nu recomandă ca vizitatorii să vină la Oktoberfest cu automobilul. Şansa de a găsi loc de parcare este extrem de mică. Se recomandă folosirea rețelei de transport public din München.

– Locuri de parcare suplimentare sunt disponibile la aproape toate stațiile U și S-Bahn periferice. Doritorii sunt informați permanent pe site-ul www.mvv-muenchen.de.

– Anul trecut, preţul pentru litrul de bere nu a trecut pragul de 10 euro. Anul acesta, preţul a crescut uşor, litrul de bere ajungând la 10, 10 – 10, 40 euro pe litru.

– Şi mâncarea e ceva mai scumpă. Vizitatorii Oktoberfest trebuie să cheltuiască în medie cu 3, 17 % mai mult pentru o masă faţă de anul trecut.

[stextbox id=”custom”]

Potrivit tradiției la Oktoberfest se vinde numai bere fabricată la München. Iată cele șase tipuri de bere care  vor fi oferite vizitatorilor însetați:

Augustiner, fondată în 1328, este cea mai veche fabrică de bere Munchen

Hacker Pschorr, fabrica a fost înființată în 1417

Hofbräu, fondată în 1859, este cea mai tare bere, cu 6, 3% alcool

– Löwenbräu (Berea leului). Prima mențiune datează din anul 1383

– Paulaner. Aceasta bere este preparată din anul 1634 în mănăstirea Paulaner

Spaten. Fabrica a fost fondată în 1397

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu