O picătură într-un ocean de nevoi. Institutul Inimii a strâns 25.000 de euro

Institutul Inimii Cluj a organizat un bal caritabil la care a adunat circa 25.000 de euro pentru achiziţionarea de aparatură medicală, dar suma necesară pentru aparate de strictă necesitate se ridică la peste 1, 5 milioane de euro.

Directorul medical al Institutului Inimii, Adrian Molnar, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că doreşte ca acest bal, aflat la prima ediţie, să fie organizat în fiecare an.

”În principiu s-au adunat undeva la peste 30.000 de euro şi după ce vom face toate plăţile şi vom trage linie se pare că vom rămâne pentru institut cu circa 25.000 de euro, la care se mai adaugă şi un aparat, un electrocardiograf, pe care îl vom primi de la una dintre firmele care s-au oferit să ne facă sponsorizare. Dar mai sunt bani care intră şi acum, de la firme şi persoane care n-au ajuns să-i dea până la data balului. Suma exactă o vom şti săptămâna viitoare. Ideea mea e ca acest bal să fie organizat în fiecare an, să fie un eveniment monden-caritabil. Oricum, prin fundaţia noastră, noi încercăm să obţinem sponsorizări în tot cursul anului”, a menţionat Adrian Molnar.

Institutul Inimii a organizat, vineri seară, un bal caritabil pentru obţinerea de fonduri necesare achiziţionării unor aparate de strictă necesitate.

Adrian Molnar spunea că unitatea medicală pe care o reprezintă vrea să achiziţioneze ”câteva dintre următoarele aparate, de care are urgentă nevoie: două ecografe de înaltă performanţă, o trusă de chirurgie cardiacă minim invazivă, un angiograf, un aparat de circulaţie extracorporală, un aparat de radiodiagnostic digital şi un aparat de dializa renală”.

Suma necesară pentru respectivele aparate se ridică la peste 1, 5 milioane de euro.

Adrian Molnar a mai spus că, în afară de fonduri, la fel de importantă este şi promovarea imaginii Institutului şi dorinţa de a arăta că este nevoie de implicarea în comunitate.

La balul caritabil au participat peste 100 de persoane, iar taxa de intrare a fost de 100 de euro.

Postaţi un comentariu