O nouă rampă ilegală de depozitare a deșeurilor lângă Piața Agro Transilvania din Dezmir. „100% nu are autorizație”

Update 4:10. Zona a fost curățată. „Am trecut acum prin zonă și era ras tot”, a precizat Marian F.

WP_20150803_001

Zona în care au fost aruncate gunoaiele în cursul dimineții / Foto: Marian F.

WP_20150803_003

Zona în care au fost aruncate gunoaiele în cursul dimineții / Foto: Marian F.

Mai multe mașini de salubritate ar fi depozitat în cursul acestei dimineți câteva camioane de gunoi în localitatea Dezmir lângă sensul giratoriu de la centura Apahida/ Dezmir. Localnicii se tem ca această practică ar putea deveni una permananetă.

Marian F. locuiește în localitatea Dezmir și ne-a relatat că a fost șocat să vadă mormanul de deșeuri depozitat pe câmp. „Am obervat mai multe mașini Bratner care veneau din Cluj și care au descărcat deșuri aici, chiar lângă sensul giratoriu în jurul orei 9:00. E drept că zona nu e foarte circulată, trecând pe aici mai multe mașini, camioane și cei care locuiesc în zonă, dar, cu toate acestea mi-e teamă să nu devină această porțiune o rampă permanentă ilegală de depozitare a deșeurilor. M-a atras mirosul spre această zonă. Pe măsură ce trec orele, crește și mormanul de gunoi. Mașinile vin într-un ritm incredibil. Nu știu ce se întâmplă. Nu cred că este vreo autorizație în acest sens, mai ales că suntem aproape de Piața Agro Transilvania din Dezmir. Din câte știu cei de la salubritate au sediu în zonă. Eu cred că vor să facă economii și de aceea nu duc gunoiul la Pata Rât, unde este zona de transfer spre Oradea. Bănuiesc că e mai comod așa”, a declarat localnicul pentru Transilvania Reporter.

Marian F. este dezamăgit că, deși nici măcar acum, când mai este un an până la alegeri, nu se iau măsuri favoabile cetățenilor.

Zona oficială de transfer spre Oradea a fost amenajată pe terenul Regiei Autonome a Domenilui Public Cluj-Napoca (RADP Cluj-Napoca) pe strada Platanilor. Deșeurile sunt decărcate aici, după care sunt transportate în mașini speciale spre Oradea.

„100% nu există nicio autorizație pentru porțiunea respectivă. La ora actuală sunt în curs de autorizare două rampe temporare: Salprest Rampă, la intrarea pe rampa veche și o rampă temporară care aparține Primăriei Cluj-Napoca, situată la 200 de metri de rampa veche, înspre deal. De asemenea, pe terenul RADP funcționează centrul de transfer. Aici se descarcă deșeurile ce urmează să fie transferate spre Oradea, pentru că nu se poate face transportul cu aceste mașini, din cauză că ar costa enorm. Sunt folosite mașini speciale, mult mai mari. Voi face o sesizare la Garda de Mediu. E posibil să se întâmple ilegalități în acest moment în județ. Din cauză că nu există o rampă temporară în județ, unii mai fac și ce vor. Încurajez oamenii care observă astfel de abuzuri să facă, fără frică, o sesizare la Garda de Mediu”, a declarat pentru Transilvania reporter, Grigore Crăciun, directorul exectiv al Agenției pentru Protecția Mediului Cluj.

Citiți și: În lipsa unei rampe, costurile deșeurilor cresc de aproape 10 ori. Emil Boc amenință: „Ieșim din asociație și rezolvăm problema în șase luni

Distribuie:

Postaţi un comentariu