O fundaţie din Cluj dă bani meşterilor populari

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Fundaţia World Vision România acordă premii în valoare de 180.000 de lei pentru 30 de meşteri populari clujeni şi bistriţeni care au participat la un concurs de planuri de afaceri în cadrul proiectului “Atelierul de Meşteşuguri”.

Câştigătorii au absolvit cursul de antreprenoriat acest lucru reprezentând, dealtfel, un criteriu de eligibilitate pentru înscrierea la concurs. Ei au conceput planuri care urmăresc fie să modernizeze atelierele în care deja lucrau, fie să amenajeze noi ateliere, echipate şi dotate cu cele necesare dezvoltării meşteşugului practicat.

Meşterii vor primi premiile în valoare de 6000 lei net/participant prin virament bancar şi au la dispoziţie două luni calendaristicesă realizeze ceea ce şi-au propus în planurile dezvoltate. O treime dintre câştigători lucrează încă din luna iulie în atelierul-pilot din satul Dezmir, judeţul Cluj, unde creează mic mobilier pictat cu modele tradiţionale, podoabe din mărgele şi ţesături – ştergare, carpete şi covoare.

Obiectele lucrate la Dezmir, dar şi de alţi artizani din proiectul “Atelierul de meşteşuguri”, vor fi promovate pe internet prin intermediul catalogului online “Târgul de la sat” (www.targuldelasat.ro), iar în lunile următoare vor fi expuse spre vânzare în cadrul a zece expoziţii localizate în pensiuni din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Satu-Mare, Sălaj, Bihor şi Maramureş.

Fundaţia World Vision România desfăşoară „Atelierul de meşteşuguri” în cadrul Programului pentru agricultură şi dezvoltare economică care promovează investiţiile în capitalul uman din mediul rural. 

Postaţi un comentariu