Ministrul Educației, Mihnea Costoiu: „Proiectul Cluj Innovation City trebuie ținut departe de jocurile politice”

Ministrul Educației și Cercetării, Mihnea Costoiu (Foto. Radu Hângănuț)

Prezent la Cluj Innovation Days, Ministrul Educației și Cercetări, Mihnea Costoiu, a atras atenția asupra faptului că această inițiativă din domeniul cercetării va funcționa atâta timp cât este ținută departe de jocurile politice.

„Specializarea inteligentă este necesară pentru prioritizarea investițiilor. Cercetarea românească are nevoie de finanțarea cercetării aplicate, de invoare și de sprijinire a inovării. Îmi fac doatoria să spun că pentru un asemenea proiect, terenurile și infrastructura sunt importante dar nu determinante.  În astfel de proiecte, mintea cercetătorilor este cea care face diferența pentru ceea ce se va întâmpla la Cluj. Pe această cale, solicit rectorilor și întreagii comunități să folosească mintea atotcuprinzătoare a cercetătorilor clujeni pentru a dezvolta acest proiect. Este important că noi, administrația centrală, locală, oamenii de afaceri și mediul academic ne aflăm aici . Este important ca acest proiect să nu devină politic și să nu fie jucat politic pentru că va muri înainte de a se naște Prezența mea este unsemnal din partea Guvernului care susține Clusterul IT din Cluj”, a declarat Ministrul Edicației și Cercetării, mihnea Costoiu

În replică, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a delcarat că, în ciuda disputelor politice la nivel administrativ din oraș, atunci când vine vorba despre proiecte precum Cluj Innovation days sau Cluj Innovation City, autoritățile își dau mâna și fac front comun.

Joi, 20 martie, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ministrul Mihnea Costoiu şi deputatul Aurelia Cristea se afla la Cluj pentru a vizita câteva instituții de învățământ superior și un salon de invenții. Începând cu ora 9:30 dimineața ei s-au aflat la Universitate de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj și au participat la evenimentul Cluj Innovation Days. Tot astăzi vor vizita și salonul expozițional Pro Invent precum și Bursa inventatorilor (potențialii utilizatori vor întâlni inovatorii, vor avea o întâlnire cu conducerea UTCN dar și cu Prefectura Cluj. Cu această ocazie vor merge și la laboratorul de cercetare a sângelui artificial din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj, iar surse din mediul academic ne-au dezvăluit faptul că acolo ministrul Cercetării este așteptat să anunțe finanțarea proiectului aflat de câteva luni în impas financiar.

Postaţi un comentariu