Ministrul Curaj a premiat-o pe eleva de la Racoviţă care a câştigat premiul Juvenes Translatores

Câștigătoarea din România este Roxana Maria Chiorean, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca.

 

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a premiat-o, joi, pe Roxana Maria Chiorean, care este câştigătoarea pentru România a concursului anual de traducere ‘Juvenes Translatores’, organizat de Comisia Europeană.

„Vă mulţumesc pentru ce faceţi şi am venit să-l felicit pe unul dintre colegi, o colegă, pentru că îmi place ideea de performanţă. Ca să am performanţă sau excelenţă trebuie să fie foarte multă forţă în jur. Nu există ca dintr-un mediu care nu este performant să scoţi excelenţă. Atunci, faptul că aveţi aici o colegă pe care o premiez acum, înseamnă că aveţi o forţă teribilă în voi şi dintre voi, care sunteţi foarte buni, apare la diverse momente de timp şi pe diverse subiecte excelenţa”, a declarat Adrian Curaj, în faţa clasei în care învaţă Maria Roxana Chiorean.

Ea este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ‘Emil Racoviţă’ din Cluj-Napoca şi a câştigat concursul CE alături de alţi 27 de elevi de liceu, câte unul pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene.

La concurs au participat peste 3.000 de adolescenţi de la 736 de şcoli de pe întregul continent. Din România au participat 152 de elevi de la 31 de licee, iar tema traducerilor a fost cooperarea pentru dezvoltare şi elevii au putut alege oricare dintre cele 552 de combinaţii posibile între cele 24 de limbi oficiale ale UE. Câştigătoarea din România a ales să traducă din limba engleză în română.

Câştigătorii concursului ‘Juvenes Translatores’ vor fi premiaţi la Bruxelles în data de 14 aprilie 2016, ceremonia desfăşurându-se în prezenţa doamnei Kristalina Georgieva, vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, este prezent, joi şi vineri, la Cluj-Napoca, ocazie cu care a vizitat Colegiul Naţional Emil Racoviţă. Pe parcursul celor două zile, el se va întâlni cu inspectorii şcolari generali din regiune (Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu) şi cu reprezentanţi ai mediului universitar clujean. De asemenea, el va participa la deschiderea Conferinţei Naţionale a Colegiilor şi liceelor pedagogice din România, care va avea loc vineri, la Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr”.

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu