Mediatorii români au ajuns la a 5-a gală a excelenţei

Zeci mediatori din toată ţara s-au reunit, vineri, la Gala Excelenţei în Mediere, eveniment aflat la a 5-a ediţie şi care, în acest an, a devenit eveniment internaţional, care urmare a recunoaşterii sale de către International Mediation Institute.

„Gala Excelenţei în Mediere, aflată la a V-a ediţie, devine din acest an eveniment de mediere, business şi educaţie recunoscut la nivel internaţional de către International Mediation Institute, singura organizaţie independentă din lume care transcede jurisdicţii locale pentru a dezvolta standarde profesionale globale pentru mediatori cu experienţă, avocaţi şi alte persoane implicate în procesele de soluţionare colaborativă a litigiilor”, a declarat organizatorul Galei Excelenţei în Mediere, mediatorul Anca Lucia Stancu.

Gala Excelenţei în Mediere se desfăşoară la Cluj-Napoca, în perioada 31 martie- 2 aprilie şi, printre altele, în cadrul evenimentului vor avea loc expuneri şi dezbateri concentrate pe dialog, inter activitate şi relaţionarea dintre mediatori şi reprezentanţii mediului de afaceri din România.

„Conferinţă Internaţională cu tema „Medierea – management pozitiv al conflictului”  va conţine prezentări ale specialiştilor din ţară şi din străinătate. Subiectele abordate includ, între altele, medierea în business, cum poate deveni medierea subiect de presă, dar şi prezentarea unor cazuri practice şi sesiuni de lucru. Printre invitaţii speciali ai evenimentului se numără şi Irena Vanenkova, director executiv al International Mediation Institute. Ea va deschide evenimentul, cu prezentarea Leading Positive Changes in Conflict Management- IMI 10 years”, a mai spus Anca Lucia Stancu.

Aceasta a mai spus că vrea să aducă la aceeaşi masă toţi actorii care contribuie la creşterea medierii.

„Cred în mediere şi în rezultatele rapide şi valoroase pe care le aduce mediului de afaceri. Să fii mediator este recunoaşterea în faţă celorlalţi că eşti iubitor de pace şi că rezultatele muncii tale aduc armonie în relaţiile comunităţii în care trăiesti”, a menţionat Anca Lucia Stancu.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost premiaţi mediatorii din România care s-au remarcat anul trecut în activitatea de mediator sau în acţiuni de promovare a medierii.

Gala Excelenței în Mediere este sprijinită de Consiliul Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, precum și de Universitățile Babeș-Bolyai și Bogdan Vodă, respectiv asociațiile de mediatori și partenerii evenimentului: Transylvania College, Rondocarton, Wens, Vitrina Advertising, Klain, International Mediation Institute, Netinform, Exploratoriu, Jolidon, Visit Cluj, Centrul Cultural și Academic Olandez Cluj, Vivasan, AFA Cluj, Clujana, Luminița Balazs Fashion, Loftiness, Long Way, Netherlands Romanian Camber of Commerce, Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj, ARPCC, ATDIS,  GRID România, Vladica&Asociații,  Institutul Transilvan De Mediere, Atelier 507, Safety Broker, Șerban și Asociații, Profesional SP.

Numărul cazurilor mediate anul trecut a crescut cu 10% în cazurile penale și cu 15% în cele din mediul de afaceri. În România există peste 11.000 de mediatori autorizați, majoritatea fiind femei. Cel mai mare număr de mediatori este în București, 1135 (față de 1817 în aprilie 2014), iar cel mai mic număr de mediatori este în județul Covasna, unde există doar 20. Tot Covasna este județul în care procentul de femei mediator (75%) este cel mai mare din România, în timp ce Teleorman este județul în care procentul de mediatori bărbați (68%) este cel mai mare din țară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu