Luptă acerbă pe piaţa mediacamentelor. Farmaciile mici se unesc în faţa farmaciilor mari

Farmaciile independente din România se asociază în structuri mai puternice cu care să poată concura cu marile lanţuri farmaceutice şi prin intermediul cărora să poată negocia mai bine cu producătorii de medicamente.

Simona Voju, reprezentanta Top Pharma Union, o societate înfiinţată de farmacii independente, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că mai multe farmacii din Transilvania şi Moldova au constituit Clubul Top Pharma, club prin care vânzătorii de medicamente să poată să-şi reprezinte mai bine interesele.

”Este vorba de o alianţă între mai multe farmacii independente, deocamdată suntem 70 de farmacii, iar ca răspândire suntem în Transilvania şi Moldova, dar vom ajunge în toată ţara. Am constituit acest club pentru a le reprezenta interesele comerciale, în special în faţa producătorilor de medicamente. Farmaciile independente pot să adere la acest club, devin membre, avem un regulament clar de funcţionare şi pot participa voluntar la campaniile negociate în numele tuturor membrilor”, a menţionat Simona Voju.

Aceasta a mai spus că în România există aproape 7.000 de farmacii independente.

În demersurile lor, farmaciile independente din România iau modelul celor din alte ţări.

”Săptămâna trecută, la Cluj-Napoca, reprezentanţii a peste 100 farmacii independente au fost prezenţi la o manifestare organizată de Top Pharma Union şi de Clubul Top Pharma. La manifestarea “Interese comune, acţiuni convergente” a fost prezent şi Dr. Ivan Uhriarik, fostul ministru al sănătăţii din Slovacia. Domnia sa a avut o prezentare despre alianţe similare ce funcţionează deja de câţiva ani în Cehia şi Slovacia. De altfel, conceptul Top Pharma Union din România a fost dezvoltat în colaborare cu firme similare din Cehia şi Slovacia ce însumează peste 300 de farmacii independente, la acest moment. Modelul de alianţe de farmacii independente este foarte popular în ţările din Vestul Europei pentru că urmăreşte asocierea farmaciilor independente în vederea obţinerii unor condiţii comerciale similare cu ale marilor lanţuri de farmacii, păstrând în acelaşi timp independenţa economică, managerială şi profesională a farmaciştilor membri”, a mai spus Simona Voju.

Postaţi un comentariu