Liberty Technology Park și-a deschis porțile pentru IT-iști

Foto: Dan Bodea

Comunitatea IT din Cluj-Napoca are de astăzi un nou loc în care să crească și în care să-și dezvolte munca, după inaugurarea parcului tehnologic „Liberty Technology Park”. Investiția de 25 de milioane de euro a fost inaugurată la doar 6 luni de la începerea lucrărilor pe domeniul unde se afla fosta fabrică de mobilă „Libertatea”.

Liberty Technology Park Cluj este un proiect dezvoltat de Fribourg Development, diviziunea de real estate a fondului de investiţii Fribourg Capital, controlat de omul de afaceri Ion Sturza. Investiţia de până acum a fost de peste 7 de milioane de euro şi a vizat reconversia primelor două clădiri ale vechii fabrici de mobilă Libertatea. În urma reconversiei, au rezultat 5.600 mp utili destinaţi amenajării de birouri, săli de conferinţe şi organizare de evenimente, precum şi a zonei de leisure ce va include o sală de fitness, un restaurant şi o cafenea.

Acestora li se adaugă amenajarea peisagistică a ambientului înconjurător, respectiv a celor 13.239 mp de zonă verde, şi amenajarea celor 565 de locuri de parcare, rastelurilor şi pistelor pentru biciclete. La capacitatea maximă proiectată, parcul tehnologic va găzdui aproximativ 3.700 de angajaţi.

Inaugurarea Liberty Technology Park a fost făcută în prezența lui Ion Sturza, fost prim-ministru al Republicii Moldova și dezvoltator al Liberty Technology Park Cluj, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj şi Cătălina Amihăiesi, manager de proiect Spherik Accelerator.

„Acest proiect este pe sensul de mers al orașului, este un model de reconversie a unei foste fabric de mobile într-o consturcție care generează idei. Ne va ajuta să facem din Cluj un smart city în care să oferim soluții inteligente oferite de specialiști cetățenilor și afaceriștilor”, a declarant primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care a mai promis că primăria va sprijini dezvoltarea acestui proiect prin finanțarea lucrărilor la infrastructura stradală și transportul în comun.

Potrivit Ninei Moldovan, CEO Liberty Technology Park, noul parc tehnologic este un areal în care inovarea este cuvântul cheie şi care va susţine, dezvolta şi ajuta colaborarea dintre universităţi, afacerile locale şi administraţia publică, cu intenţia de a genera progres şi inovaţie.

„Liberty Technology Park Cluj este un ecosistem dinamic pentru companii locale și internaționale alimentat de acea viziune aparte care face ca ideile să prindă viață și afacerile să prospere angrenând patru elemente esențiale: resursa umană, companii de top, componenta academică şi organizații internaționale”, a spus Nina Moldovan.

Agenda evenimentului a inclus şi lansarea acceleratorului Spherik, cel mai complex accelerator business din România, prima platformă de acest fel menită să ajute, să crească și să dea viață afacerilor cu potențial, destinată dezvoltării și implementării de afaceri pe plan local, dar și internațional. Modul în care acest accelerator va promova ideile de afaceri a fost dezbătut de reprezentanţii Liberty Technology Park Cluj împreună cu Sergiu Nedevschi (UTCN), Mihaela Luţaş (UBB) şi Daniel Szekely (Banca Transilvania).

În doar 6 luni,   ruina fostei fabrici de mobilă „Libertatea” a devenit un smart city care va găzdui firme din domeniul IT&C (Foto: Dan Bodea)

În doar 6 luni, ruina fostei fabrici de mobilă „Libertatea” a devenit un smart city care va găzdui firme din domeniul IT&C (Foto: Dan Bodea)

Distribuie:

Postaţi un comentariu