Lăpușan: Numirea lui Ioan Rus la Transporturi, o garanție în plus pentru proiectele Transilvaniei

Ioan Rus

Președintele Partidului Social Democrat (PSD) Cluj, Remus Lăpușan, a declarat, marți, pentru AGERPRES, că numirea lui Ioan Rus ca ministru al Transporturilor reprezintă o garanție în plus că proiectele de infrastructură din zona Ardealului vor fi continuate, inclusiv autostrada Transilvania.

“Domnul Ion Rus este o persoană validată și profesional, și administrativ, cu multă experiență și tot ceea ce s-a început și s-a pus în pagină în ultima perioadă pe această zonă de infrastructură în Transilvania și județul Cluj suntem convinși că o să prindă viață în perioada următoare și datorită faptului că domnul Rus este prezent în fruntea ministerului. Avem autostrada Turda-Sebeș, avem autostrada Transilvania, sunt proiecte foarte mari de infrastructură, domnul Șova s-a purtat impecabil cu noi în această perioadă, le-a susținut pe toate, zic că lucrurile sunt puse pe un făgaș care să ne facă optimiști că aceste proiecte vor prinde viață”, a menționat Remus Lăpușan.

El a mai spus că Ioan Rus va fi cu atât mai determinat să continue autostrada Transilvania, cu cât este și “părintele” acesteia.

“Mă aștept să se continue ceea ce s-a tot discutat în ultima perioadă, am vorbit și cu domnul Șova și cu domnul Ponta. Sunt niște licitații în derulare, sunt niște licitații finalizate și acum, prin prezența dlui Rus acolo, suntem convinși că efectiv tot ceea ce s-a discutat va fi transpus și în realitate. Mă aștept ca proiectele începute să fie continuate. Ioan Rus, ca ‘părinte’ al autostrăzii Transilvania, o să aibă posibilitatea să pună în pagină ceea ce se tot discută de ani de zile”, a completat Lăpușan.

Acesta crede că și PSD va avea de câștigat în zona Transilvaniei prin numirea lui Ioan Rus la Ministerul Transporturilor.

“Ioan Rus este și vicepreședinte al PSD pe zona de Transilvania, este o persoană foarte iubită în această zonă, foarte respectată și o să dea o mai mare forță PSD în Ardeal prin această numire”, a conchis Remus Lăpușan.

Premierul Victor Ponta a anunțat marți că-l va propune pe Ioan Rus pentru a prelua Ministerul Transporturilor, după demisia lui Dan Șova.

Întrebat ce îl recomandă pe Ioan Rus pentru funcția de ministru, premierul a răspuns: “Două lucruri — experiența profesională și politică și în al doilea rând vreau să dau un mesaj foarte clar pentru zona Ardealului, pentru Transilvania. (…) Transilvania și Ardealul trebuie să primească și prin persoana ministrului asigurarea că toate proiectele de infrastructură pe care le-am început vor fi duse la bun sfârșit”, a precizat Ponta pe Aeroportul “Henri Coandă”.

Premierul a adăugat că este mulțumit și de alți miniștri care provin din Transilvania. “Am și alți miniștri în cabinet de care sunt mulțumit. Domnul Dușa, doamna Pană, doamna Cristea”, a adăugat Ponta.
Dan Șova și-a anunțat, marți, intenția de a demisiona din funcția de ministru al Transporturilor.

Postaţi un comentariu