La mila publică. Din lipsă de fonduri, Institutul Inimii a organizat un bal caritabil pentru achiziţionarea de aparatură medicală

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Institutul Inimii a organizat, vineri seară, un bal caritabil prin care încearcă să obţină fonduri pentru achiziţionarea unor aparate de strictă necesitate, potrivit Agerpres.

Directorul medical al Institutului Inimii, Adrian Molnar, a declarat că unitatea medicală pe care o reprezintă vrea să achiziţioneze ”câteva dintre următoarele aparate, de care are urgentă nevoie: două ecografe de înaltă performanţă, o trusă de chirurgie cardiacă minim invazivă, un angiograf, un aparat de circulaţie extracorporală, un aparat de radiodiagnostic digital şi un aparat de dializa renală”.

Adrian Molnar a mai spus că, în afară de fonduri, la fel de importantă este şi promovarea imaginii Institutului şi dorinţa de a arăta că este nevoie de implicarea în comunitate.

Organizatorii au scos la licitaţie o serie de tablouri care aparţin unor pictori recunoscuţi. Cel mai mare preţ de pornire al licitaţiei a fost 7.000 de euro, pentru tabloul ”Rugăciune”, de Ştefan Kancsura. Un alt tablou al său a fost scos la licitaţie pentru 5.000 de euro. De asemenea, un tablou al pictorului Ioan Sima a fost scos la licitaţie cu un preţ de pornire de 4.500 de lei, iar un tablou de Gheorghe Apostu a avut ca preţ de pornire 5.300 de lei.

Printre participanţi s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

La eveniment au participat peste 100 de persoane, iar taxa de intrare a fost de 100 de euro.

În cadrul balului caritabil a susţinut un recital muzicianul Bogdan Ota.

Postaţi un comentariu