Janis Club s-a „renovat” în două zile

După ce s-a închis marți seara, la ora 22:20, pentru a intra în „renovare”, Clubul Janis din Cluj-Napoca s-a redeschis joi seara la ora 21:00, acest lucru fiind anunțat printr-un afiș lipit pe ușa localului. Pagina de Facebook a localului a fost ștearsă. Astăzi, vineri, mesajul a fost updatat: „Astăzi 6.11 deschidem la 19.00”.

12204634_966604823395871_351194814_n

Marți seara, toți cei prezenți în club au fost evacuați din senin, de agenții de securitate pe motiv că există unele defecțiuni tehnice. „Nu au fost defecțiuni. Am decis să închidem până se lămuresc problemele legate de legislația PSI. Presupun că vi s-au dat banii înapoi. Vă așteptăm la Tauffer”, a spus Adrian Munteanu, patronul localului.

Citiți și: Cum a intrat clubul Janis „în renovare” marți, la ora 22:20

Primarul Emil Boc a declarat, luni dimineaţa, la Realitatea FM că acest club nu are avizele necesare pentru a funcționa într-un cadru legal și le-a recomandat clujenilor să nu meargă acolo:

„Clubul Janis nu are aviz deloc, nu că nu are aviz de la PSI (prevenirea şi stingerea incendiilor n.r.). De la Primărie au fost şi i-au amendat, cei de la PSI i-au amendat, cei de la Inspecţia Muncii, de la Direcţia de Sănătate Publică i-au amendat. Ei contestă. Avem 36 de procese şi tot schimbă firma. Este amendat, când ajunge la proces schimbă firma. Au un administrator de peste 70 de ani. La recomand tuturor să nu meargă acolo. Profită că ISU nu le poate închide barul. Legea ar trebui făcută în aşa fel încât dacă nu ai extinctor, dacă nu ai uşi, zugrăveală, sprinklere, ISU să te poată închide a doua zi, ca ANAF”, a spus Emil Boc, la radio.

Patronii clubului Janis, Adrian Munteanu și Florin Opriș dețin, pe lângă Janis-ul din Piața Unirii, clubul My Way și Casa Tauffer. Până în prezent, grupul Janis s-a confruntat cu trei incendii: două la clubul My Way (2008 și 2009) și unul la Janis Stuf (2010), situat pe strada Victor Babeș. Ultimul a fost de mari proporţii, distrugând 80% din localul Janis Stuf, care se întindea pe patru etaje. Din fericire în niciuna dinte cele trei situații nu s-au înregistrat victime.

Toate cele trei localuri: Janis Club, My Way și Casa Tauffer se află pe lista neagră a cluburilor din Cluj, făcută publică miercuri, 4 noiembrie, de către Primăria Cluj-Napoca alături de alte 12 cluburi din oraș care nu dețin autorizație de funcționare.

Citiți: Cluburile care sunt pe „lista neagră” a primăriei

Citiți și: Cât de sigure sunt cluburile din Cluj?

Postaţi un comentariu