Iuliu Merca, 14 ani de la ultimul cântec

Semnal M
Iuliu Merca şi Semnal M
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

În urmă cu 14 ani, pe 27 iulie 1999, la ora 13.42, Iuliu Merca, liderul trupei clujene Semnal M, îşi ducea din lumea aceasta în cealaltă un bogat repertoriu cu care a încântat oameni şi va încânta în continuare îngeri.

Avea 51 de ani, născut fiind pe 26 ianuarie 1948. S-a întâmplat la Costineşti. Ben Cucu, un prieten apropiat al lui Iuliu Merca şi care s-a ocupat ani mulţi de partea tehnică a formaţiei Semnal M, nu ştie precis, dar îşi aminteşte că de regulă ultima piesă pe care o cânta Semnal M într-un concert era Bal la Apahida. Probabil că aceeaşi piesă o cântase Iuliu Merca şi în concertul susţinut cu trei zile înainte de moarte. Moarte care, spune tot Ben Cucu, a fost urmată la numai câteva zile, pe 11 august, de marea eclipsă de soare, considerată eclipsa secolului.

Ben Cucu: ”A fost foarte trist şi veştile acestea vin ca bombardamentele din timpul războiului, fără să te anunţe, fără să-ţi spună nimic. A fost trist, dureros să pierzi un prieten, care a fost mai ceva ca un frate la toţi. Putea să mai trăiască măcar 20 de ani, că mai apăreau încă 5-6 albume de piese semnate de el. Avea pregătit albumul La o crâşmă în Balcani, la mine sunt textele melodiilor pe care vroia să le facă. Erau nişte texte compuse de el şi de bunul său prieten George Ţărnea, poet. Eu mi-am aprins o lumânare aici la serviciu şi stau şi-mi aduc aminte de el. A fost un om deosebit, Dumnezeu îi alege câteodată pe cei mai buni. Noi ne aducem aminte de el, pentru că singurul lucru care învinge moartea e amintirea. Atâta timp cât ne amintim de el înseamnă că n-a murit”.

Postaţi un comentariu