Ioan Rus: Probleme cu transporturile sunt la nivelul întregii ţări, dar trebuie prioritizată o legătură cu Moldova

Foto: Dan Bodea

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, spune că în gândirea master planului de transport trebuie să se ţină seama de faptul că judeţele Moldovei sunt mai slab dezvoltate şi, în consecinţă, că trebuie prioritizată o legătură de transport cu această regiune a ţării.

„Pe autostradă avem câteva chestiuni de rezolvat. Noi avem de rezolvat toată ţara, problema e la nivelul întregii ţări. Avem o problemă gravă cu tot ce înseamnă Moldova. Dinamica de dezvoltare a judeţelor din vestul ţării este infinit mai mare decât a judeţelor din estul ţării. Atunci, dacă nu facem nimic şi nu prioritizăm o legătură între Moldova şi Transilvania, judeţele de acolo se vor menţine cu un nivel de dezvoltare scăzut şi cu probleme sociale mari. Inadmisibil pentru un stat naţional!”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Ioan Rus.

El a adăugat că legăturile cu Moldova se vor realiza pe rutele „Bacău-Braşov şi una care vine de la Iaşi şi se opreşte pe autostrada Transilvania”.

Ministrul Ioan Rus a mai spus că deocamdată sunt dezbateri publice pe proiectul propus, iar apoi, în cadrul programului operaţional care va fi adoptat de guvern vor fi stabilite şi prioritizările.

Urmăriți în continuare o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Postaţi un comentariu