Investiţii şi facilităţi pentru elevi

Primăria Cluj-Napoca arată că în decursul ultimului an a alocat peste 60 de milioane de lei pentru lucrări de extindere, modernizare şi reabilitare a unor şcoli din oraş: „Suma totală investită de Primărie în ultimul an în extinderea, modernizarea, repararea şi dotarea şcolilor din Cluj-Napoca este de 60 de milioane de lei. Şcoala „Ion Agârbiceanu”, Liceul „Avram Iancu” au fost extinse şi complet renovate. Pentru Şcoala „Ioan Bob” a fost complet renovată clădirea monument istoric din str. Memorandumului nr. 22. Cele trei unităţi de învăţămînt au fost dotate cu mobilier nou şi cu material didactic modern: table interactive, calculatoare , laptop-uri etc.”.

De asemenea, pentru siguranţa elevilor, şcolile din municipiul Cluj-Napoca au fost dotate cu butoane de panică: „Aceste butoane, amplasate în locuri accesibile cadrelor didactice, paznicilor şi elevilor, sunt conectate la dispeceratul Poliţiei municipiului. În cazul unui incident, butonul de panică este apăsat, iar cel mai apropiat echipaj de poliţie se deplasează imediat la şcoală. Acest proiect a fost iniţiat în anul 2010, fiind achiziţionate 66 de butoane de panică. În perioada imediat următoare, Primăria va achiziţiona centrale de transmisie alarmă pentru fiecare buton. Valoarea totală a acestor centrale este de aproximativ 30.000 lei”.

Printre altele, sunt scoase în evidenţă şi facilităţile de transport: „Din data de 12 septembrie a.c., odată cu începerea noului an şcolar, Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A va suplimenta cu 30% numărul mijloacelor de transport în comun. Tot de la această dată, în colaborare cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, se va relua transportul elevilor prin cursele speciale. (…) Controlorii de bilete nu vor permite accesul în mijloacele de transport cu însemnele “TRANSPORT ELEVI” a altor persoane decât elevii şi însoţitorii acestora. (…) Primăria Cluj-Napoca va asigura în continuare, pentru toţi elevii, gratuitatea transportului în comun pe două linii şi o reducere de 50% pe una sau două linii la alegere, respectiv abonamente gratuite pe toate liniile pentru elevii orfani sau proveniţi din casele de copii”.

Postaţi un comentariu