Incendiul de la Colectiv i-a făcut mai precauţi pe clujeni

Incendiul nu s-a soldat cu victime, însă familia a rămas fără casă și grajdul pentru animale (Foto: citynews.ro)

 

Şeful ISU Cluj, Ion Moldovan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că numărul cererilor de avizare şi autorizare pe domeniul prevenirii incendiilor a crescut foarte mult după tragedia de la clubul Colectiv din Bucureşti.

„Tragedia de la clubul Colectiv din Bucureşti a avut urmări semnificative în cadrul activităţii inspecţiei de prevenire, astfel încât s-a înregistrat o creştere exponenţială a numărului de cereri şi petiţii, precum şi a documentaţiilor depuse în vederea obţinerii avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu. Creşterea şi de o sută de ori faţă de anul 2014 a cererilor pe domeniul avizare/autorizare a necesitat reorientarea întregii inspecţii, astfel încât 99% din timpul alocat activităţilor de prevenire a fost direcţionat spre soluţionarea acestor cereri”, a menţionat Ion Moldovan.

El a mai spus că după incendiul de la Colectiv au apărut şi sesizări mai ciudate din partea cetăţenilor, unii reclamând faptul că, de exemplu, o mătură sau un făraş aflate pe casa scării blochează căile de acces.

La rândul său, adjunctul de la ISU Cluj, Constantin Urian, a declarat că, din cauza numărului mare de cereri şi a personalului insuficient, s-a ajuns în situaţia de a nu se putea răspunde în termenul legal de 30 de zile.

Postaţi un comentariu