Găsiți-l pe Puck! Copiii clujeni vor alege mascota Teatrului „Puck”

Teatrul de Păpuși Puck va organiza în perioada 7-16 octombrie 2015 campania cultural-educativă „Găsiți-l pe Puck!”.

Această activitate face parte din proiectul cultural-educativ Puck și prietenii săi, organizat în parteneriat cu  Inspectortaul Şcolar Judeţean Cluj, Asociaţia Culturală Româno-Germană ESUA şi agenţia de publicitate Nord Vision.

Cu această ocazie, reprezentanţii teatrului, alături de voluntari, vor  distribui o serie de pliante copiilor din școli (clasele pregătitoare şi I-IV) , grădinițe, finalitatea proiectului constând în alegerea noii mascote a Teatrului Puck.

Copiii vor trebui să opteze pentru una din cele patru propuneri prezentate pe pliant şi să depună, în perioada 7-10 octombrie, pliantul completat în urna de pe strada Eroilor nr. 6-8.

Pliantele pot fi ridicate și de la sediul Teatrului „Puck”, din 7 până în 9 octombrie, în intervalul orar 9-16:00, iar sâmbătă, 10 octombrie, în intervalul orar 11:00-13:00.
Vineri, 16 octombrie, la ora 17, la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca,  vom sărbători împreună ziua lui Puck, prilej cu care va avea loc o tombolă, în care Puck va acorda trei premii în jucării în valoare de 500  lei fiecare.

Puck este personajul cheie al acţiunii piesei Visul unei nopti de vară de William Shakespeare.

Sunt Puck, băiatul bun, rătăcitor
Și ca să-l fac pe Oberon să râdă,
Obi
șnuiesc să-mi iau o față hâdă.

Ades’, cea mai sfătoasă din bunici,
Când e rugată de nepo
ții mici
Să spuie-un basm, mă ia drept scăunel
Cu trei picioare: vrea să stea pe el,
Atunci alunec, baba se treze
ște
Jos pe podele, blastămă, tu
șește,
Iar to
ți ceilalți fac haz, se țin de șale…
(William Shakespeare, Visul unei nopţi de vară).

Slujitor al lui Oberon, regele zânelor, spiriduşul Puck este cel care se amuză pe seama muritorilor, făcând glume răutăcioase dar şi greşeli pe care mai apoi le repară cu generozitate. Are puteri supranaturale, putând să facă „ocolul lumii în 40 de clipe” sau să înşele simţurile oamenilor aşa cum doreşte.


Publicitate

Postaţi un comentariu