Foto/ Zece ani de zboruri turistice pe ruta Cluj-Tunisia

Foto: Dan Bodea

Zborurile turistice cu destinația Tunisia aniversează 10 pe Aeroportul Internațional Cluj. În ciuda problemelor de securitate cu care statul Maghrebian s-a confruntat în ultimii ani, numeroși turiști din nordul țării ale Tunisia ca destinație pentru vacanțele lor, numărul lor crescând an de an o dată cu îmbunătățirea condițiilor de zbor dar și a infrastructurii celor două destinații.

Aproxiamtiv 78000 de pasageri au plecat spre Tunisia în cei 10 ani în care de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj sunt operate astfel de curse turistice. La conferința de aniversare a fost prezent Leith Ben Zakour, director al oficiului Național de Turism al Tunisiei, care a încurajat clujenii să-i viziteze țara fără a fi îngrijorați de zvonurile negative referitoare la situația politică din zonă.

„Au fost zece ani de colaborare foarte bună care vor continua. Dânșii vin din acest an cu trei destinații spre Egipt, Grecia și Tunisia. Este important că avem o relație bună nu doar cu această agenție de turism ci mai ales cu statul tunisian.  Investiția finalizată la sfârșitul anului trecut (n.r noua pistă de decolare-aterizare de la Aeroportul Internațional Cluj) a adus multe destinații și sunt sigur că negocierile pe care le avem în prezent cu alți operatori vor fi de succes. Dacă anual vom face investiții lucrurile vor merge tot mai bine pentru aeroport”, a declarat președintele Consiliului Județean, Horea Uioreanu, care a precizat faptul că se derulează negocieri pentru atragerea unui nou operator aerian pe Aeroportul Internațional Cluj, fără însă a da vreun nume.

Potrivit reprezentantului agenției de turism care realizează zboruri pe ruta Cluj- Tunisia, frecvența acestor curse este de una pe săptămâna, urmând ca mulțumită noii piste de decolare-aterizare, compania aeriană care operează aceste zboruri să folosească aeronave cu capacități de transport de 84 de locuri.

 

Postaţi un comentariu