FOTO/ Micii producători „verzi”, din nou căutați pentru bunătățile lor

Chiar dacă nu au cumpărat în cantități foarte mari, clujenii nu au rezistat tentației bunătăților din vitrine (Foto: Radu Hângănuț)

Mici producători de produse naturale din toată țara și-au dat întâlnire în acest weekend la „Târgul verde” organizat la hipermarketul Cora. Oferta a cuprins diverse sortimente de dulcețuri, dulciuri de casă, miere, sucuri naturale dar și felurite produse realizate după rețete speciale.

Fie că s-au aflat un căutarea unor dulcețuri de casă, a unei porții de ciocolată pregătită tradițional sau doresc un vin de calitate în a cărui compoziție să nu se afle niciun chimical, iubitorii de produse bio au găsit în acest weekend în incinta complexului comercial Cora produse naturale de cea mai bună calitate.

Dani a venit la târg tocmai din Timișoara pentru a promova afacerea unicat a prietenilor săi. Rețeta specială de fructe caramelizate este, potrivit spuselor sale, unică în România și se bucură de multă apreciere la toate târgurile de profil la care este prezentată.

„Ne bazăm pe producția proprie de migdale, nuci sau arahide care trec printr-un proces special de caramelizare. Avem totuși și ciocolată de casă, acadele, marțipan. Totul este bio, sunt de post și suntem aici pentru a îndulci lumea. Suntem singurii din țară care luăm fructeleși printr-un procedeu special de coacere le facem atât de bune. Nu este chiar atât de greu dar noi suntem singurii care facem așa ceva. Participăm la târguri din toată țara și sperăm ca marfa noastră săprindă și în Cluj. Ne axăm mult pe prezentare. Lumea nu mai caută atât de mult dulciuri ambalate și pline de chimicale și a început să consume și produse bio, mai sănătoase”, spune Dani.

Câțiva pași mai încolo, la un alt stand, se află doamna Ildy. Aceasta vine din Oradea și reprezintă un producător local intitulat sugestiv „Dulciurile Copilăriei”. Rețeta este secretă, spune Ildy, care mărturisește că în trei zile la acest târg a vândut zeci de kilograme de halva.

„Nu avem magazin de desfacere așa că participă doar la târguri unde suntem invitați și am ajuns deja în toate orașele mari din România. Avem produse pentru copii și ne numim astfel pentru că vrem să readucem dulciurile copilăriei. Noi avem o compoziție secretă care ne fac produsele speciale. De exemplu halvaua nu o îndulcim cu zahăr ci cu miere și astfel este foarte sănătoasă, motiv pentru care la acest târg a fost cel mai vândut produs al nostru. De când sunt eu vânzătoare observ că oamenii, deși continuă să cumpere din supermaket dulciuri, trec și pe la standurile noastre și cumpără. Nu în cantități foarte mari, dar cumpără, măcar pentru a-și aminti de copilărie”, explică Ildy.

Județul Cluj a fost și el bine reprezentat la acest târg. Doamna Viorica Morar a deplasat din localitatea Săliștea  la „Târgul Verde”  o cămară întreagă de dulcețuri și siropuri pe bază de rubarbăr, o plantă foarte puțin cunoscută în această zonă. Pregătite la foc de lemne din ingrediente naturale, dulceațurile de rabarbăr cu vișine, zmeură, mure, prune, căpșuni sau siropul natural cu ghimbir au atras mulți clienți, majoritatea bărăbați, așa cum doamna Viorica a constatat cu surprindere.

„Sunt naturale și nu avem nimic chimical în ele. Inclusiv pentur coagulare folosim zeamă de lămâie și sâmburi de lămâie pentur a putea evita orice combinație artificială. Vin foarte mulți bărbați să cumpere, mai mult decât doamnele. Copiii sunt și ei foarte atrași de astfel de produse, rabarbărul este mai mult căutat în Bucovina dar încercăm să convingem și clujenii de beneficiile acestei plante”, speră Viorica Morar.

Târgul Verde continuă și în următoarele patru weekenduri, ediția de săptămâna viitoare urmând să aibă loc în incinta Polus Center, după care evenimentul se întoarce în hipermarketul Cora.

Postaţi un comentariu