Fostul șef al Protecției Consumatorilor Cluj, Mircea Radu, declarat incompatibil de ANI

Mircea Radu a deţinut două funcţii mai bine de un an, între iulie 2010-noiembrie 2011/Foto: Dan Bodea

Fostul Comisar şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, Mircea Radu, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI) după ce s-a constatat că acesta deţinea două funcţii simultane.

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că Radu Mircea Dan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 iulie 2010 -10 noiembrie 2011, întrucât a deținut, simultan, calitatea de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Chințeni, Jud. Cluj, și funcția publică de Comisar șef adjunct, respectiv pe cea de Comisar șef în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj. Potrivit legii, „Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit. Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate în cadrul instituţiilor publice”, se menţionează într-un comunicat al ANI.

Mircea Radu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază. „Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, arată Agenția Națională de Integritate.

Postaţi un comentariu