Festival de escaladă la Pereții Gri din Șuncuiuș

eepurl.com

Clubul Alpin Român organizează în satul Șuncuiuș, din județul Bihor, prima ediție a Festivalului de escaladă CAR Climbing Fest 2013. Evenimentul va avea loc în perioada 27-29 septembrie și va oferi cățărătorilor ocazia de a descoperi o zonă spectaculoasă de cățărat, mai exact Pereții Gri din Șuncuiuș.

„La ediția de anul acesta a CAR Climbing Fest, Clubul Alpin Român își propune să atragă aproximativ 100 de cățărători în zonă. Vor exista 10–12 trasee cu grade între 7c și 8b+ și înălțimi de maximum 50–60 de metri, respectiv 12–15 trasee cu grade între 6a și 7c cu înălțimi de maxim 25 de metri. Competiția se va desfășura în decursul a trei zile (27–29 septembrie 2013), cu o singură probă pentru fiecare categorie”, a declarat Cosmin Andron, președinteșe Clubului Alpin Român, într-un comunicat de presă.

La festival sunt invitate să participe persoane independente sau înscrise într-un club sau asociaţie sportivă și care posedă cunoștințele și echipamentul necesare parcurgerii traseelor de escaladă sportivă în regim „cap de coardă”. Concurenții care se înscriu online până în data de 20 septembrie vor primi, inclus în taxa de concurs, un tricou al festivalului. Taxa de participare este de 40 lei. Premiile vor fi atât în bani cât și sub formă de echipament precum și tombole, iar sâmbăta seara va fi o petrecere cu DJ Danaga.

Defileul Crișului Repede oferă posibiliatea practicării activităților outdoor și de aventură cum ar fi speologia, rafting-ul, trekking-ul, pescuitul și altele. Pentru cățărători, însă, Șuncuiuș, și în special zona Pereților Gri este un loc special. Cu peste 100 de trasee deja bătute și cu peste 50 de metri de surplomba în zona Pereților, Șuncuiuș are un potențial imens în ceea ce privește escalada sportivă.

Postaţi un comentariu