Femeile protestează împotriva violenţei şi a abuzului sexual

Peste 150 de persoane au participat, duminică, la Cluj-Napoca, la manifestarea Marșul Femeii, şi cer măsuri de combatere a violenței domestice și a abuzului sexual, dar şi o educaţie corespunzătoare pentru copiii şcolari.

Gabriela Nicolae, una dintre organizatoare, a spus că educaţia sexuală trebuie să existe şi în şcoli: “Dorim ca statul să participe financiar, de la bugetul de stat, pentru susținerea adăposturilor victimelor violenței domestice și să fie extins numărul lor. Vrem să existe proceduri clare de combatere a abuzului sexual, să fie luate măsuri împotriva abuzatorului, nu contra victimelor. De asemenea, luptăm pentru introducerea educației sexuale în școli, să nu se reducă doar la biologie, ci să acopere mai multe aspecte. România este, totuși, o țară în care unul din patru copii este abuzat în mediul familial, iar cei mici trebuie să știe când este ceva în neregulă. Educația sexuală în Europa începe de la cinci ani și durează până la sfârșitul liceului”.

Protestatatii, care au mărşăluit pe Bdul Eroilor, au purtat mesaje precum ”Bătaia nu e ruptă din rai”, ”Bărbații de calitate sunt pentru egalitate”, ”Stop violenței în familie”, ”Vrem educație sexuală în școli”.

Postaţi un comentariu