Emil Boc: „Vom discuta despre un regulament strict pentru proprietarii de câini”

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, se va discuta cu Asociaţia Chinologică şi cu asociaţiile de protecţie a animalelor un regulament al câinilor cu stăpân din Cluj-Napoca.

Astfel, clujenii care deţin câini vor fi obligaţi, să respecte anumite reguli pentru a fi evitate situaţiile în care stăpânii îşi abandonează animalul de companie şi îl aruncă în stradă. „Vom avea în vedere ca pe parcursul acestei toamne să discutăm un regulament al proprietarilor de câini astfel încât să reglementăm mult mai strict modul în care câinii cu stăpân îşi defăşoară viaţa în oraș, cu obligaţii foarte clare şi responsabilităţi precise pentru proprietari”, a spus Boc.

„În prezent se lucrează la realizarea unui regulament modern împreună cu Asociaţia Chinologică şi asociaţiile de protecţia a animalelor astfel încât să în acel regulament să fie inclus un registru al câinilor, CIP-urile aferente, monitorizarea lor astfel încât să fie sub control inclusiv situaţia câinilor cu stăpân”, a explicat edilul Emil Boc.

 


Publicitate

Postaţi un comentariu