Emil Boc: „Nu am fost invitat să ader la Mișcarea Populară”

eepurl.com

Zvonurile care anunță trecerea primarului orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, de la PDL la fundația Mișcarea Populară sunt tot mai frecvente, însă edilul clujean evită în continuare să confirme sau să infirme acestă mutare. Cu toate acestea, Emil Boc nu va participa la mitingul PDL ce va avea loc sâmbătă la București, dar va da curs invitației de a participa la dezbaterea pe tema statului de drept organizată la Cluj de Mișcarea Populară.

Neparticiparea lui Emil Boc la întrunirea conducerii PDL care a avut loc recent la Brașov a dat frâu liber zvonurilor potrivit cărora primarul Clujului va urma exemplul altor de-ai săi colegi de partid care au trecut din PDL în Mișcarea Populară. Cu toate acestea, Emil Boc neagă mutarea și își motivează absența de la Brașov prin faptul că nu se află în strctura de conducere a partidului.

„Sunt un simplu membru de partid , nu fac parte din conducere. Am vorbit cu doamna Udrea dar nimic legat de subiect. Interepretările sunt libere totuși dar eu v-am spus că nu fac parte din conducere, nu am fost nici la alte ședințe ale conducerii, motiv pentru care nu am mers la Brașov. Nu voi merge nici sâmbătă la mitingul PDL din București pentru că am alt program”, a declarat Emil Boc.

În schimb, Boc va participa duminică la o dezbatere pe tema statului de drept organizată de Fundația Mișcarea Populară la Cluj-Napoca.

„Am primit invitația din partea profesorului Marian Preda care organizează duminică o dezbatere pe baza statului de drept în calitate de profesor universitar. Nu m-a invitat nimeni să mă înscriu în Mișcare Populară. Merg la dezbaterea Fundației pentru că pentru mine, partidele de dreapta și inclusiv Mișcarea Populară, sunt partide partenere care sper că au un singur adversar comun: USL-ul. Așa ar trebui să privim noi viitorul și competițiile electorale”, subliniază fostul prim-ministru al României.

Referitor la plecările deja cunoscute din partid dar și la alte „dezertări” asupra cărora existe semne de întrebare, Emil Boc a recunoscut că astfel de evenimente nu au cum să fac bine Partidului Democrat Liberal.

„Nu am evaluarea pe care o are conducerea partidului. Cred totuși că orice partid este afectat de plecări. Pot totuși să constat, ca orice om, că atunci când cineva pleacă dintr-o structură de partid aceasta slăbește”, a mai spus acesta.

 

Postaţi un comentariu