Emil Boc face paşi pentru copiii care nu-i pot face

 

Primarul Emil Boc s-a angajat că va face cel puţin 11.000 de paşi zilnic, timp de o lună, în cadrul unui concurs caritabil destinat unor copii care nu pot umbla, Walking Month.

„Eu port tot timpul o brăţară, care îmi arată că fac aproximativ 10.000 de paşi zilnic. De obicei, aveam o medie de 10.000-11.000 de paşi pe zi, acum sper să pot multiplica acest număr de paşi şi să-i încurajăm pe clujeni să facă mişcare cât mai multă, pentru că e benefic pentru sănătatea fiecăruia dintre noi. Iar asta cu atât mai mult cu cât această acţiune se suprapune peste o dimensiune de solidaritate umană, cu atât mai mult o susţin şi sper ca şi alţii să se implice într-un asemenea program, pentru că face bine comunităţii noastre şi a face bine e cel mai frumos lucru de pe pământ”, a spus, duminică, Emil Boc.

Concursul caritabil Walking Month 2016 se desfăşoară în perioada 12 septembrie-11 octombrie şi toate taxele de înscriere la concurs ale participanţilor vor fi donate pentru acoperirea costurilor terapiei necesare pentru zece copii de 4-8 ani, cu dizabilităţi neuromotorii, de la Grădinița Specială Malteză din Cluj.

„Peste 1.400 de persoane s-au înscris în competiția Walking Month! În perioada 12 septembrie – 11 octombrie 2016, acestea vor concura în echipe cu câte 4 membri, încercând să facă un număr cât mai mare de pași pe jos, fără nici un mijloc de transport, în timpul activităților curente de zi cu zi. În acest fel, campania îi încurajează pe participanți să adopte un stil de viață activ; timp de o lună, ei deprind un obicei zilnic, care poate continua și după finalul concursului, în beneficiul formei fizice și a sănătății fiecăruia”, se arată într-o informare a organizatorilor.

Printre cei înscriși la concurs sunt și persoane din Sibiu, București și Iași, dar și participanți din Anglia, Irlanda și Portugalia.

„Le mulțumim celor 1.418 oameni care au decis să își lase mașinile acasă exact în perioada anului cu cel mai aglomerat trafic auto din oraș. În plus, datorită implicării lor în Walking Month, putem asigura fonduri pentru terapia a 10 copii care nu pot să umble fără ajutor, înscriși în programul Grădiniței Specială Malteză. Scopul nostru este să le oferim acestor copii toate șansele de care au nevoie pentru recuperare și pentru a avea o viață independentă”, spus Andreea Misarăș, coordonatoarea proiectului din partea companiei organizatoare, Betfair Romania Development.

 

 

Din totalul participanților, 855 sunt femei. Domeniile de activitate ale participanților sunt diverse: IT, ingineri, avocați, psihologi, bucătari, hairstylists, jurnaliști, fotografi, specialiști în resurse umane, economiști, elevi și studenți.

Echipele de 4 persoane care vor face cei mai mulți pași vor câștiga premii din partea organizatorilor, Betfair Romania Development, și a partenerilor Walking Month: primele abonamente la festivalul Electric Castle 2017, abonamente la centrul de fitness și spa Salute Per Aqua din cadrul City Plaza, zile de aventură în natură alături de Outdoor4U, echipamente sportive oferite de magazinul online SportAddict.ro, dar și cafea din partea „Let’s coffee”. În plus, prin simpla participare în concurs, toate persoanele înscrise vor beneficia de reduceri de 20% în magazinul online SportAddict.ro, în perioada competiției.

Toți cei care vor să susțină terapia copiilor pot continua să doneze pe site-ul WalkingMonth.ro și în timpul competiției, astfel încât suma totală oferită de participanți în acest an va fi anunțată la finalul campaniei, în luna octombrie.

Walking Month a început ca o competiție internă în echipa Betfair Romania Development, iar în 2015 a avut loc prima ediție publică, în care întreaga comunitate clujeană a putut participa. Anul trecut, campania a reunit 560 de participanți, care au făcut împreună peste 172 de milioane de pași. Suma strânsă în 2015 a fost de 42.236 de lei, donați pentru echiparea secției de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj.

Conceptul concursului Walking Month este unul simplu: echipe de patru persoane concurează, timp de o lună, încercând să meargă cât mai mult pe jos în timpul activităților cotidiene, pentru a câștiga premiile oferite de organizatori și parteneri. Taxele de înscriere în concurs sunt donate, în proporție de 100%, către Grădinița Specială Malteză din Cluj‑Napoca, care va folosi fondurile pentru a asigura terapia de care au nevoie copiii cu dizabilități neuromotorii. Proiectul Walking Month a fost inițiat de Betfair Romania Development.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu